Keln već ima trenera za Cvajtu

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.04.18. | 17:45

Markus Anfang od 1. jula preuzima Jarčeve

Sezona u Bundesligi još nije gotova i poslednjeplasirani Keln teoretski još uvek može da opstane, ali su Stefanu Rutenbeku dani odbrojani. Jarčevi već planiraju sledeću sezonu u Cvajti u kojoj će ih predvoditi 43-godišnji Markus Anfang.

Trener najprijatnijeg iznenađenja u Cvajti ove godine Holštajn Kila, trenutno trećeplasiranog sa dobrim izgledima da izbori promociju u viši rang, stiže 1. jula zajedno sa asistentom Tomom Sišonom i obojica su potpisali ugovore na tri sezone.
"Markus je trener čije ideje mogu idealno da se implementiraju u igru tima. Dokazao se u Kilu, pogotovo u drugom delu sezone kada je pokazao koliko se dobro snalazi u teškim situacijama. Drago nam je što smo pronašli zajednički jezik i sa njim i sa Kilom", saopštio je direktor Kelna Armin Fe.  

Izabrane vesti

I novi trener nije skrivao oduševljenje zbog poverenja koje je dobio.
"Iz Kelna sam tako da niko ne mora da mi priča šta znači trenirati ovaj poseban i tradicionalan klub sa najboljim navijačima. Nije bitno u kojoj ligi. Zahvalan sam Kilu na sjajnom vremenu koje smo proveli zajedno i što mi je dozvolio da ostvarim svoj veliki san", poručo je Anfang.

Novi trener Kelna rođen je 12. juna 1974. godine, a tokom karijere je kao vezista nastupao za Fortunu, Kejzersalutern, Duizburg i Šalke. Trenersku karijeru je počeo u Kilu u septembru 2016, a godinu dana kasnije uveo ih je iz treće lige u Cvajtu, a trenutno se bori i za Bundesligu.

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara