Kepa najskuplji golman u istoriji! Čelsi plaća 80.000.000, a Kurtoa stiže u Real

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.08.18. | 19:26

Atletik Bilbao nije imao kud, Plavci aktivirali klauzulu

Kepa Arizabalaga je novi najskuplji golman u istoriji fudbala i karijeru će nastaviti u londonskom Čelsiju! Kako su objavili Marka i Dejli Telegraf, londonski Plavci na kraju su aktivirali otkupnu klauzulu od 80.o00.000 evra za koliko će postati bogatiji njegov dosadašnji klub Atletik Bilbao.

Na ovaj način Kepa je oborio prethodni rekord koji je prošlog meseca postavio Liverpul dovođenjem Alisona Bekera iz italijanske Rome za 72.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

List Marka objavio je i Kepinu fotografiju sa madridskog aerodroma odakle je „lovio“ let za London. On u Čelsi dolazi na izričit zahtev Mauricija Sarija, a ovaj transfer automatski predstavlja i potvrdu da će Tibo Kurtoa preći u madridski Real, koji ga već nekoliko prelaznih rokova ima na svojoj listi želja.

S obzirom da se u Engleskoj ove sezone letnji prelazni rok završava 9. avgusta, Čelsi je morao hitno da reaguje, a izbor je pao na momka koji ima 23 godine, od 2016. je u prvom timu Atletika, a prošle je debitovao za seniorsku reprezentaciju Španije.

Pored Kepe, engleski i španski mediji prethodnih dana su kao moguće zamene za Kurtou pominjali Džeka Batlenda iz Stouka, Jana Oblaka iz madridskog Atletika i Džordana Pikforda iz Evertona.

Foto: Shutterstock


tagovi

Kepa ArizabalagaLetnji prelazni rok 2018Tibo Kurtoa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara