Kepa Arizabalaga
Kepa Arizabalaga

Kepa nerivrao Mitrovića i sačuvao pobedu Čelsija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.19. | 16:59

Fulam nastavio da klizi ka Čempionšipu iako je odigrao dobru utakmicu

Čelsi nije imao milosti prema svom nekadašnjem vezisti Skotu Parkeru kojem je pokvario debi na klupi Fulama. Plavci su u zanimljivom duelu slavili kao gosti na Krejven Kotidžu sa 2:1 i gurnuli Kolibare još više ka ekpresnom povratku u Čempionšip posle samo godinu dana u eliti.

Zanimljiva i čudna utakmica u komšiluku, a favorizovani gosti su na kraju uspeli d asačuvaju bod. Kepa Arizabalaga vratio se na gol posle jedne utakmice "hlađenja" i maestralnim odbranama pokazao Sariju da bez njega ipak ne može, ma koliki greh da je načinio na Vembliju prošle nedelje.

Izabrane vesti

Posebno je Španac zablistao u 27. minutu, a kolateralna šteta bio je naš Aleksandar Mitrović, čiji je sjajan šut sa sedam metara najskuplji golman sveta čudesno odbranio. Fantastično je Kepa intervenisao i u 89. i opet posle sjajnog pokušaja glavom srpskog reprezentativca, koji danas nije imao sreće da golom kruniše zaista dobru partiju.

Čelsi je bolje otvorio meč, a posle nekoliko promašaja u jeku ofanzive Gonzalo Iguain je majstorski krunuisao centaršut Cezara Aspilikuete u 20. minutu. Na prvu, golgeterski je reagovao Pipita, postigao treći gol od dolaska na Stamford Bridž. Ipak, samo sedam minuta kasnije Fulam je odgovorio preko Kaluma Čejmbersa koji je maestralno ispratio korner, koji su domaćini dobili posle već opisanog udarca Mitrovića

Do nove prednosti, ispostviće se kasnije i odlučujuće, gosti su stigli u 31. minutu. Eden Azar je sjajno odložio loptu na 17 metara za Žoržinja, a Brazilac sa italijanskim pasošem još jednimk lepim udarcem matirao golmana domaćih Serhija Rika.

Propustili su Iguain i Azar u finišu prvog poluvremena lepe prilike da povećaju prednost i otklone svaku dilemu oko konačnog ishoda, a odbrana Fulama bila je na mukama i u 48. i 50. minutu posle pokušaja Azara i Vilijana. I onda - mrak. Kao da je neko isključio pogon gostujućeg tima, skoro da nisu napravili pošetnu akciju do kraja utakmice.

Sreća pa su imali raspoloženog Kepu koji je maestralno u poslednjih pola sata odbranio udarce Karnija, Mitrovića i Brajana i sačuvao pobedu gostima. Imao je Čelsi i sreće pošto je u nadoknadi sudijska trojka zbog ofsajda poništila pogodak Rajana Sesenjona. Nije Fulam zaista igrao loše danas, očigledno je promena trenera prijala timu sa Krejven kotidža, ali će bodove u borbi za opstanak morati da potraže na nekom drugom mestu.

Čelsi je ovim trijumfom dospeo na šesto mesto sa 56 bodova, ali ako pobedi u zaostalom meču s Evertonom preskočiće Mančester Junajted na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

ENGLESKA 1 - 29. kolo: 

Subota
Totenhem - Arsenal  1:1 (0:1)
/Kejn 74p - Remzi 16/

Barnli - Kristal Palas 1:3 (0:1)
/Barns 90 - Bardsli 15 ag, Batšuaji 48, Zaha 76/

Brajton - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Andone 79/

Bornmut - Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Marez 55/

Vulverhempton - Kardif 2:0 (2:0)
/Žota 16, Himenez 18/

Mančester Junajted - Sautempton 3:2 (0:1)
/Pereira 53, Lukaku 59, 88 - Valeri 26, Vord Prauz 75/

Vest Hem - Njukasl 2:0 (2:0)
/Rajs 7, Nobl 42 penal/

Nedelja
Votford - Lester 2:1 (1:0)
/Dini 5, Grej 90+2 - Vardi 75/

Fulam - Čelsi 1:2 (1:2)
/Čejmbers 27 - Iguain 20, Žoržinjo 31/ 

17.15:  (5,80) Everton (3,90)  Liverpul (1,60) 

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Gonzalo IguainAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara