Aleksandar i Mihail Keržakov (©Reuters)
Aleksandar i Mihail Keržakov (©Reuters)

Keržakov napada matični Zenit i rođenog brata

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.11.21. | 10:15

Legendarni napadač sada sedi na klupi Nižnjeg Novgoroda, a od 17 časova mu predstoji gostovanje u Sankt Peterburgu u okviru 15. kola ruske Premijer lige

Uvek je čudno kada legenda nekog kluba bude na drugoj strani. Tako je nesumnjivo i navijačima Zenita neobično da gledaju na svog čuvenog napadača Aleksandra Keržakova kao na protivnika. Punih 12 sezona je nosio dres najboljeg tima iz Sankt Peterburga, a sada je 38-godišnji Rus trener Nižnjeg Novgoroda i predvodiće svoju ekipu protiv Zenita (17 časova) u 15. kolu Premijer lige Rusije.

Nije to slavnom fudbaleru prvi put da bude akter protiv Zenita. Tri puta je igrao protiv njega kao član Dinama iz Moskve, za koju je igrao po povratku iz Sevilje, od 2008. do 2010. godine, pre nego što je potom ponovo prešao u Sankt Peterburg.

Izabrane vesti

17.00: (1,18) Zenit (7,75) Nižnji Novgorod (13,0)

U novembru 2008. meč je završen 1:1, a napadač nije bio strelac, iako je ima jednu dobru šansu. U narednoj sezoni takođe nije uspeo da zatrese mrežu matičnog tima, a obe ekipe su pobeđivale na svom terenu.

Još jedan zanimljiv detalj, Aleksandar Keržakov će danas da vodi ekipu protiv svog mlađeg brata Mihaila. Ovaj 34-godišnji golman je standardna „jedinica“ Zenita ove sezone, biće i ovog petka među stativama protiv tima svog brata.

Biće to peti okršaj dvojice Keržakova, s tim što će ovo prvi put da bude da je Mihail na strani Zenita. Do sada su se oni sastajali dok je mlađi brat branio za Alaniju i Nižnji Novgorod. Aleksandar je uvek pobeđivao, a da stvari budu još gore po brata, uvek je direktno uticao na rezultat.

Na prvom meču (3:1) je izvukao penal, na drugom (3:0) je dao dva gola, na trećem, (2:1) postigao je pobedonosni pogodak, a na četvrtom (3:1) je asistirao Širokovu.

-------------------------

Legenda Zenita

Aleksandar Keržakov je odigrao 386 utakmica za Zenit, postigao je 163 gola i zabeležio 69 asistencija. Sa timom iz Sankt Peterburga je osvojio tri šampionske titule, jedan Kup Rusije i jedan Superkup te zemlje. Keržakov je 2010. godine, kada je sa Zenitom uzeo duplu krunu, proglašen za najbljeg fudbalera Rusije te godine.

-------------------------

Sada je Mihail prvi put favorit, iako Zenit nije u dobroj formi. U poslednjih sedam mečeva je ostvario samo dve pobede (protiv Spartaka 7:1 i Dinama sa 4:1), a u prošlom kolu pre desetak dana je odigrao samo 0:0 sa Uralom. Na tom meču je Klaudinjo dobio direktan crveni karton i sada je suspendovan.

Ipak, Nižnjem Novgorodu ide mnogo gore nego lideru Premijer lige. U poslednja četiri kola nije osvojio nijedan bod, iako je na poslednja tri meča postizao po gol (Krasnodar 1:4, Lokomotiva 1:2, Ahmat 3:1).

Saša je na teškom putu, ali njegov rad prvo u Tomsku, pa sada i u Nižnjem Novgorodu zaslužuje poštovanje. Tim mu uvek izgleda onako kakav je trener – sa večitom željom da pobedi, emocijama koje se ne kriju na terenu, raspoloženjem da se pobije na svakom meču“, kazao je Mihail Keržakov.

Nižnji je serijom loših rezultata pao na 13. poziciju, koja vodi u plej-aut. Aleksandar Keržakov mora što pre da pronađe način da vrati ekipi samopouzdanje. Pobeda protiv kluba u kojem je legenda mnogo bi mu značila.


tagovi

Rusija 1Aleksandar KeržakovZenitNižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara