Najbolja šansa za Bilbao (©AFP)
Najbolja šansa za Bilbao (©AFP)

Kiksevi Modrića i Kasemira omogućili majstoriju Berengera: Bilbao izbacio Real iz Kupa kralja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 23:29

Najslabije izdanje Madriđana ove sezone na domaćoj sceni i poraz u Bilbau posle šest godina - 0:1

Pre nešto više od dve nedelje u Saudijskoj Arabiji Real Madrid je rutinski savladao Atletik Bilbao 2:0 i osvojio Superkup Španije. Uspešniji su Madriđani bili i u prvenstvenim mečevima, igrom slučaja igranim 1. i 22. decembra 2021. - 1:0 u Madridu, pa 2:1 u Bilbau.

U četvrtom odmeravanju snaga ovih timova u samo tri meseca, Atletik Bilbao je konačno rekao svoje. Sjajnim pogotkom Aleksa Berengera u 89. minutu posle loših dodavanja prvo Modrića, a onda i Kasemira Baski su slavili 1:0 i plasirali se u polufinale Kupa kralja.

Izabrane vesti

Ovo je prva pobeda Atletika na njegovom San Mamesu protiv Reala posle punih šest godina. Doneo ju je svojim prvim golom u sezoni igrač koji je na startu drugog poluvremena zamenio povređenog, a dotad sjajnog Nika Vilijamsa.

Upravo je izlaskom Vilijamsa oslabio intenzitet Atletikovih napada, ali su domaćini bili uporni do kraja i to im se isplatilo. Posle Barselone u prošlom kolu, eliminisali su još jednog velikana.

Apsolutno zasluženo, pošto Real u ovom meču nije ličio na sebe. Ako se poraz od Šerifa na Santijago Bernabeu (1:2) u Ligi šampiona računa kao najslabije izdanje ekipe Karla Ančelotija ove sezone, onda je ovaj meč najgori koji su Madriđani odigrali na domaćoj sceni. Gotovo nezainteresovano delovali su gostujući igrači na travi San Mamesa.

U nekoliko navrata maestralnim odbranama spasio ih je Tibo Kurtoa, ali u 89. minutu Belgijanac nije imao rešenje za šut Berengera sa petnaestak metara, posle lažnjaka kojim se oslobodio Naća.

Utisak je da u Realu nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovo gostovanje, a to ih je koštalo trofeja koji čekaju od 2014. godine, jubilarni 20. Odluku da Karima Benzemu ne povede u Bilbao Karlo Ančeloti objasnio je rečima: "Benzema se oporavlja, dobro se oseća, ali nećemo rizikovati, nije ovo finale Lige šampiona". S takvim stavom ne putuje se na San Mames...

Izostanak najboljeg strelca tima Italijan je pokušao da nadomesti Markom Asensiom u špicu, ali je on jedini potez vredan pažnje izveo tek u 80. minutu, kada je majstorski petom stvorio zicer Kasemiru. Ipak, Brazilac je šutirao pravo u Agirezabalu i prokockao jedinu šansu Madriđana u ovom meču da postignu gol.

Umornog Vinisijusa posle dva nastupa za reprezentaciju Brazila u 60. minutu zamenio je Isko, dok Luka Jović nije ulazio u igru. Posle takve odluke deluje da je srpski reprezentativac možda trebalo da insistira na pozajmici tokom zimskog prelaznog roka. Ispadanjem iz Kupa kralja dodatno mu je smanjena mogućnost da će imati veću minutažu nego u 2021.

Bilbao je, inače, poslednji polufinalista španskog kupa za ovu sezonu. Pre Baska među četiri najbolje ekipe takmičenja plasirali su se Rajo Valjekano, Valensija i Betis. Parove čemo saznati već u petak, prvi mečevi su 9. februara, a revanši 2. marta.

ŠPANIJA, KUP KRALJA – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

Rajo Valjekano - Majorka 1:0 (1:0)

/Treho 44/

Valensija - Kadiz 2:1 (1:0)

/Gudeš 24, Duro 79 - Perez 54/

Četvrtak

Sosijedad - Betis 0:4 (0:1)

/Huanmi 12, 57, Vilijan Žoze 83pen, Ruibal 87/

Atletik Bilbao - Real Madrid 1:0 (0:0)

/Berenger 89/


tagovi

Kup kraljaReal MadridAtletik BilbaoKarlo AnćelotiLuka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara