Nevakcinisani Kimih i Gorecka (©Reuters)
Nevakcinisani Kimih i Gorecka (©Reuters)

Kimih osnovao fond za borbu protiv korone, ali se nije vakcinisao

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.10.21. | 09:10

Petorica fudbalera Bajerna izbegla pelcovanje za sada

Trener Bajerna Julijan Nagelsman se zarazio korona virusom, a javnost u Nemačkoj je šokirana činjenicom da i pored toga i dalje u timu imaju petorica fudbalera koja se još nisu vakcinisala.

Šok je još veći što je među njima igrač koji svima služi za primer, dobri dečko iz komšiluka, Džošua Kimih, koji je pride još osnovao fond “Šutnimo koronu”, zajedno sa Leonom Goreckom, koji služi za pomoć ugroženima od virusa, piše Bild.

Izabrane vesti

Kimih i Gorecka su pokrenuli fond i obojica dala po 1.000.000 evra.

Svako od nas može da učini da se korona virus ne širi dalje, a samo svi zajedno možemo da damo doprinos da društvo bude bolje”, stoji izjava Kimiha na sajtu fonda.

Kimih je čak donirao 500.000 evra UNICEF-u u cilju borbe protiv korone, za razvijanje vakcine... Ali, on sam se i dalje nije pelcovao.žž

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara!

Kako piše BILD, po izjavama ljudi iz okruženja bajernovog fudbalera, Džošua nije protiv vakcinacije, nego želi da sačeka kvalitetniju, delotvorniju vakcinu od postojećih.

Trener Bavaraca Nagelsman, s druge strane, propagira opštu vakcinaciju.

Pitajte ljude koji rade po klinikama kakav je pakao ako niste vakcinisani. Zato zagovaram i čvrsto verujem u dobro vakcinacije, ali nikada ne bih terao nekog na bilo šta”, rekao je Nagelsman.


tagovi

Džošua KimihLeon GoreckaBajern MinhenBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara