Kinezi ljuti na Fasonea i krive ga za Milanov finansijski kolaps! Sve najveće zvezde na rasprodaji?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 09:21

Uzavrle strasti u kancelarijama Rosonera

Teška vremena dočekala su Milan. Kraj ere don Silvija Berluskonija, dolazak novih vlasnika, ogromna ulaganja i totalna rekonstrukcija tima nisu urodili plodom. Naprotiv! Milanski velikan nalazi se na rubu finansijske propasti.

Nepuna dva dana pošto je UEFA zvanično odbila Milanovu molbu za nagodbu kako bi se rešio problem Finansijskog fer-pleja, iz Italije stižu informacije o uzavrelim strastima u kancelarijama vlasničke strukture Rosonera.

Izabrane vesti

Vlasnik Milana Jonghong Li navodno je besan na generalnog direktora Marka Fasonea zbog finansijskog kolapsa kluba koji je, praktično, napravio upravo kineski konzorcijum na čelu sa Lijem.

Prema izveštajima rimske, ali i milanske štampe, Uefina odluka da odbije Milanovu molbu okarakterisana je kao velika sramota za klub, zbog čega su tenzije tokom jučerašnjeg dana postale još veće.

Li, naime, zamera Fasoneu na tome što nije uradio apsolutno ništa na finansijskoj konsolidaciji kluba i umanjenju duga prema američkom investicionom fondu Eliot. Podsetimo, Kinezi na čelu Milana morali su da uzmu pozamašnu pozajmicu od Eliota kako bi kompletirao kupovinu od Silvija Berluskonija. Zaduženje, prema sadašnjim procenama, iznosi oko 380.000.000 evra sa sve kamatama, a rok za otplatu je oktobar 2018. godine. Milan je dosad otplatio svega nekoliko desetina miliona evra od ukupne sume.

Upravo je to zaduženje kamen spoticanja i trn u oku Uefine Finansijske kontrole, koja smatra da Milan nema mogućnost da isplati kompletan dug na vreme, zbog čega klubu prete drakonske finansijske kazne, ali i verovatna zabrana kupovine igrača, pa možda čak i izbacivanje iz Lige Evrope.

Milan će zbog teške finansijske situacije možda biti primoran na ozbiljne rezove ovog leta. Naime, sportski direktor Masimo Mirabeli suspendovao je sve kupovne pregovore, ali je navodno otvoren za razgovore o prodaji praktično celog tima.

Supertalentovani golman Đanluiđi Donaruma prvi je na listi za odstrel i pitanje samo gde će nastaviti karijeru, a postoji mogućnost da na transfer listu budu stavljeni i Suso, Đakomo Bonaventura, Leonardo Bonući, Alesio Romanjoli i Nikola Kalinić.

Navodno, Milan ne odustaje od borbe sa Uefom za nagodbu, a klupski advokati spremni su da ceo slučaj odvedu i na Sud za arbitražu ukoliko Milan bude izbačen iz Evrope.

Foto: Action Images


tagovi

Li JonghongMarko FasoneMasimilijano MirabeliLetnji prelazni rok 2018Đanluiđi DonarumaSusoLeonardo Bonuči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara