Svečano na krovu tržnog centra
Svečano na krovu tržnog centra

Kinezi stigli i u Srbiju - potpisali Janbjan Funde i Voždovac

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.04.18. | 15:05

Ugovor o saradnji

Drže milanske velikane, uveli su Vulverhempton u Premijer ligu, a sada će preko Voždovca ući i u srpski fudbal. Doduše, ne kao vlasnici, ali kineski drugoligaš Janbjan Funde potpisao je protokol o saradnji sa Zmajevima.

Ugovor podrazumeva dolazak kineskih talenata, pa i kompletnih ekipa na usavršavanje u omladinskoj školi Voždovca, odlazak Zmajeva na Daleki istok i odigravanje prijateljskog meča, razmenu stručnih kadrova, a kako se navodi u saopštenju beogradskog kluba razgovaralo se i o proširenju saradnje u budućnosti. Šta to tačno znači, ostaje nam da vidimo.

Izabrane vesti

Delegaciju iz Kine je predvodio predsednik kluba Ju Čang Long, a sastanku su prisustvovali Cui Jong, prvi asistent predsednika i direktor akademije FK Janbian Funda, dalje Nui Li, član borda Šangaj Senhue, inače člana Premijer lige Kine i Sun Čao, predsednik Sanrajs fudbalske akademije, najveće fudbalska akademija u Kini, koja broji više od 2.000 članova samo u Pekingu, ali ukupno preko 5.000. Takođe su sastanku prisustvovali i direktor Sanrajs akademije Slobodan Ristić i Ivan Ivović, osnivač I-SPORTS kompanije. Goste su dočekali generalni direktor Voždovca Goran Grkinić i generalni sekretar Miloš Mirković.

Kinezi i Zmajevi? Nekako ide zajedno, pa se nadamo da neće ostati mrtvo slovo na papiru, već da će Voždovac imati konkretne koristi od ove saradnje.

(FOTO: FK Voždovac)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara