Bruno Fernandeš
Bruno Fernandeš

Kišobran Bruna Fernandeša i Sportingovih 7+ na Restelu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 23:29

Belenenseš je pružio jak otpor, ali nije mogao više od časnih 3:4

Uragan koji je odnose između predsednika Bruna Fernandeša i same ekipe odneo preko granice pomirenja taman što je utihnuo, ali nad Belemom se ponovo naoblačilo. Srećom, Bruno Fernandeš je poneo kišobran i sprečio mogućnost da se Sportingovi igrači u svoj deo Lisabona vrate pokisli. Dva asistencija i gol 23-godišnjeg portugalskog reprezentativca za uzbudljivih 4:3 na gostovanju kod Belenenseša.

Nije to bila najbolja utakmica lisabonskih Lavova - štaviše, pozadi je duvalo kao da nikog nema ispred golmana Ruija Patrisija - ali je Fernandeš maltene sam izvukao goste iz blata. Ostali igrači bili su ti koji su navijačima kidali živce.

Izabrane vesti

Počelo je loše, poveo je domaći tim pogotkom Hasana Jebde sa penala već u sedmom minutu, ali samo da bi Fernandeš odgovorio sa dve asistencija za preokret. Prva je išla ka Basu Dostu i ostala testament Brunove izvanredne partije na Restelu. Kao da je rukom nacrtao gde će lopta.

Zatim je Fernandeš spakovao gol i Želsonu Martinsu, a kada je Markos Akunja pogodio za 3:1 činilo se da je sve gotovo. Međutim, nije predsednik Fernandeš slučajno onoliko kritikovao ekipu i pretio suspenzijom. Jeste on luckast, ali nije sasvim lud. Zaista je bilo utakmica u kojima igrači nisu izgledali kao članovi kluba kakav je Sporting. I večeras su se potrudili da sve zakomplikuju. Prvo je Lika smanjio na 2:3, a onda ga je Akunja oborio i skrivio penal sa kojeg je Fredi izjednačio rezultat.

Ipak, nije Belensenseš tim koji ume da izdrži ovoliku dozu emocija. Hasan Jebda je laktom udario u glavu Dosta, a sudija tek posle konsultacija sa video tehnologijom svirao penal, iako je Sporting već šutnuo loptu ka protivničkom golu. Tada nije pogodio, ali Fernandeš je bio precizan sa kreča za njegov deveti gol u sezoni.

Jebda je pritom zaradio drugi žuti karton i tu je svemu bio kraj.

Portugal 1, 30. kolo:

Petak:

Pasoš Fereira - Braga 1:5 (0:2)
/Filipe 57 - Eduardo 17, 20, Orta 62, Barbosa 72, Souza 90/

Subota:

Aves - Feirense 1:0 (1:0)
/Balde 7/

Portimonense - Estoril 0:1 (0:1)
/Haliče 42/

Boavista - Šaves 3:3 (2:1)
/Karaka 25, Santos 42, 77 - Davidson 11, Eustakio 80, Platini 88/

Gimarais - Setubal 1:1 (1:1)
/Urtado 9 - Fernandes 30/

Nedelja:

Maritimo - Moreirense 1:1 (0:0)
/Žoel 80 - Toze 69/

Benfika - Porto 0:1 (0:0)
/Erera 90/

Belenenseš - Sporting 3:4 (1:3)
/Jebda 7pen, Lika 65, Fredi 70 - Dost 12, Marins 16, Akunja 40, Bruno Fernandeš 80pen/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara