Stiv Klark, selektor Škotske (©Reuters)
Stiv Klark, selektor Škotske (©Reuters)

Klark pred put za Beograd: Ako damo sve od sebe, možda će nam se fudbalski bogovi osmehnuti

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.11.20. | 15:25

Škote nosi euforija cele javnosti

Kada se pogledaju izjave škotskih igrača, selektora, vascele javnosti, stiče se utisak da će u četvrtak uveče sve samo od njih zavisiti. Srbiju i njene fudbalere gotovo da i ne pominju.

Nije to znak neke arogancije, već su fokusirani na sebe, svoje dvorište, na svoju naciju koju danima trese euforija, jer je Škotska posle 22 godine „izgnanstva“ nikada bliža plasmanu na veliko takmičenje.

Izabrane vesti

Sve je u tom stilu bilo i na poslednjoj konferenciji za novinare selektora Stiva Klarka pred polazak za Beograd.

Kada idete na svaku utakmicu, kažete igračima da bi trebalo da daju sve od sebe. Ali, kada je ovaj meč u pitanju, koji ima ogroman značaj, ne morate igračima ništa da kažete. Njima je sve jasno. Svesni su da kod ovakvih utakmica ako odu sa terena, a da nisu dali sve od sebe, nikada neće preboleti tu noć“, rekao je selektor Škotske Stiv Klark.

I sve se vrti oko toga: ostaviti „srce na terenu“, da se čista obraza napusti stadion, pa šta bude.

Izađeš na teren, daš sve od sebe, učiniš sve što možeš i tek tada možeš da se nadaš da će ti fudbalski bogovi podariti malo sreće, da će ti se nasmešiti i da ćeš tako doći do rezultata koji želiš“.

Iako im u srcima gori vatra, pošto cela javnost danima priča samo o meču sa Srbijom, Klark tvrdi da su igrači u glavi potpuno mirni i fokusirani.

Igrači su čvrsto na zemlji. Nema razloga da nas hvata euforija. Kao nacija bili smo i ranije u ovoj situaciji i nismo uspevali da pređemo crtu. Ova grupa igrača zna šta je na talonu, za šta se igra i šta bi trebalo da se uradi da bismo ostvarili uspeh“.

Čini sve Klark da stiša euforiju oko igrača, da ne dozvoli da mu tim sagori pre nego što utakmica počne.

Radilo se dobro na treninzima, kao i uvek, momci su raspoloženi, fokusirani. Ovo je fudbal, igra, možemo da pobedimo ili da izgubimo. Velika je nagrada koju će dobiti pobednik. Ali mi moramo da ostanemo i pored svega verni principima kojih smo se držali u prethodnim mečevima“, podvukao je Stiv Klark.

Kapiten Škotske Endi Robertson, prva zvezda reprezentacije, ubeđen je da njegov tim može da se probije na Evropsko prvenstvo.

Izaći ćemo na teren i borićemo se 90 ili 120 minuta i bitno je da ostavimo sve od sebe, da nemamo za čim da žalimo na kraju, šta god da bude. Da možemo da kažemo: 'OK, učinili smo sve što smo mogli'. Verujemo da ako to uradimo, biće dovoljno da pobedimo. Ako ne bude, pomirićemo se s tim. Sve ide u pozitivnom smeru uoči utakmice, te smatramo da ako ponovimo igre kao iz prethodnih nekoliko meseci, biće nam dovoljno da dobijemo meč“, podvukao je Endi Robertson.

A valjda će se pitati nešto i Srbija...


tagovi

Stiv KlarkFudbalska reprezentacija ŠkotskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara