Ključa na Marakani: Terzić neće Krkića, čeka se „čist“ Marin, Boaći blizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.08.18. | 13:39

Crvena zvezda radi na nekoliko frontova poslednjeg dana prelaznog roka

Fudbaleri su izborili Ligu šampiona, sada je na rukovodstvu Crvene zvezda da poslednjeg dana prelaznog roka uradi sve što je u mogućnosti da pojača ekipu u foto-finišu prelaznog roka.

Poslednjeg dana prelaznog roka, Crvena zvezda radi i pregovara na nekoliko frontova i postoje pozitivni signali sa nekih adresa. Zvezdine mete su Ričmond Boaći i Marko Marin. Bojan Krkić nije opcija. Španac srpskog porekla je preko menadžerske agencije ponuđen Crvenoj zvezdi, ali su se na Marakani zahvalili.
Krkić sigurno ne dolazi“, kratko nam je prokomentarisao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Izabrane vesti

Po pitanju ostalih pojačanja je ostao zakopčan jer je situacija napeta u njihovim klubovima. Ričmond Boaći i Marko Marin su blizu, ali još nema zelenog svetla njihovih klubova. Ulaskom u Ligi šampiona, Zvezda je dobila prostor da opet aktivira stare želje Marina i Boaćija.

Ričmond se u nekoliko navrata tokom leta pominjao kao već gotova stvar, ali do realizacije njegovog povartka nije došlo. Zvezda je pre mesec dana imala dogovor sa igračem, klubom, ali je navodno trener Đengsua blokirao transfer u poslednjem momentu. U pregovorima sa Kinezima ne važe ista pravila sa kao sa fudbalskom Evropom zbog njihove tradicionalne nepredvidivosti. Dok ne bude potpisano, ništa nije gotovo. Ali na Marakani vlada veliki optimizam povodom povratka tamnoputog napadača. U pitanju bi bila pozajmica...

Opet je aktuelna priča i oko Marina. On je na početku letnjeg prelaznog roka bio na pragu Crvene zvezde, doputovao je u Beograd na pregovore, bio gost kod Zvezdana Terzića kući gde su razgovarali. Marin u Olimpijakosu ima visok ugovor od 1.200.000 evra godišnje, a iste uslove mu je ponudio i Zvezdan Terzić početkom juna. Igrač je istakao da ima ogromnu želju da igra u Zvezdi, priznao da je počastvovan finansijskim naporima na koje je Crvena zvezda spremna za njegovo dovođenje, ali se tada zahvalio jer je imao mnogo bogatije opcije iz MLS lige i Kine.

Vratio se u Grčku gde ga je trener Pedro Martins precrtao i vratio sa priprema. Transfer u Kinu i Ameriku nije realizovan i zaglavljen je u Olimpijakosu. Nepoznati huligani su sinoć oštetili Marinov automobil i ispisali preteće poruke u naselju u kojem živi. Ovo se može samo protumačiti kao pritisak na Marina da napusti klub i odrekne se zagartovane zarade u Pireju. Ali ugovor je na njegovoj strani...

Crvena zvezda je spremna. Čeka rasplet, čiste papire i nada se da će doći do sporazumnog raskida saradnje između Marina i Olimpijakosa, a potom je spreman ugovor za bivšeg nemačkog reprezentativca. Ovakav scenario bi značio i da Marin ne mora da potpiše do večeras kada se završava relazni rok već da može u narednim danima da raskine ugovor sa Grcima i da kao slobodan igrač dođe na stadion Rajko Mitić.

Ipak, do ponoći bi sve trebalo da bude jasnije i možda sve bude gotovo. Kinezi i Grci drže ključeve za velika pojačanja Crvene zvezde.  


tagovi

Bojan KrkićZvezdan TerzićRičmond BoaćiMarko MarinLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara