Ključna bitka na Vembliju: Teri VS Mitrović

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 18:37

Okršaj koji je automatski iskočio u prvi plan

Vembli je spreman za najvažniju utakmicu u ovoj sezoni, koja će pobedniku doneti blizu 200.000.000 evra prihoda. To dovoljno govori o tome kolika će biti želja igrača Aston Vile i Fulama u subotnjem okršaju (18.00). A kada je u pitanju sam teren, tu sama od sebe u prvi plan iskače jedna velika bitka - okršaj koji će biti vođen između iskusnog štopera Džona Terija i srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

Legendarni engleski štoper ima 836 utakmica u svojim nogama u karijeri, osvojio je 15 trofeja, a pet puta je u kupovima dizao pehar na Vembliju kao kapiten Čelsija. On će svojim iskusvom pokušati da učini što neprimetnijim najboljeg igrača Čempionšipa u martu i aprilu.

Izabrane vesti

Dolazak Aleksandra Mitrovića imao je ogroman uticaj na igru Fulama u prolećnom delu sezone, postigao je 12 golova i u čitavom engleskom fudbalu od njegovog debija u dresu kluba sa Krejven Kotidža (3. februar) samo je Mohamed Salah dao više pogodaka (13).

Mitrović ove sezone najčešće postiže golove od svih napadača u Engleskoj koji imaju najmanje 900 minuta u svojim nogama. Srpski golgeter svoje pogotke u proseku postiže na svakih 115 minuta. Mitrović impresionira i sa načinom na koji konstantno preti protivničkim golom. Uputio je 68 udaraca ka golu protivnika, iako je odigrao samo polovinu utakmica u Čempionšipu, dok su vodeći strelci Graban i Vidra to učinili po 74 puta, a igrali su čitavu sezonu.

Zanimljivo, Mitrović je ostao neporažen u dosadašnjih pet mečeva protiv Aston Vile u karijeri, ali se još nije upisao u strelce. Ipak, treba napomenuti da je upravo ove sezone u dresu Fulama debitovao upravo u pobedi protiv Aston Vila. Kao igrač Njukasla je prvi put odmerio snage sa Terijem u februaru 2016. godine, kada je njegov tim doživeo ubedljiv poraz na Stamfordu (5:1). Ali je tada Teri rano izašao iz igre zbog povrede.

Sa druge strane, Teri ima impresivan učinak protiv Fulama, izgubivši samo dve od svojih 25 utakmica protiv ovog kluba, a dao je i četiri gola. U karijeri je efikasniji bio samo protiv Arsenala (pet). Sjajnom štoperu će ovo biti 31. utakmica u karijeri na Vembliju. Kao igrač Čelsija i reprezentacije Engleske pobedio je 23 puta, a izgubio samo četiri meča od dosadašnjih 30.

Aston Vili će ovo biti peti nastup u poslednjih osam godina na Vembliju. Poslednji je završen porazom (4:0) u finalu FA kupa od Arsenala 2015. godine. Zanimljivo, Fulamu će ovo biti tek drugi meč na Vembliju za 139 godina postojanja, odnosno prvi nakon 43 godine i poraza od Vest Hema u finalu FA kupa 1975. godine.

Foto: Action images


tagovi

Aleksandar MitrovićDžon Teri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara