Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Ključni meč za Dandijevu promociju, u goste mu dolaze Pošteni

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 13:35

Er Junajted u derbiju zaostalog 28. kola Čempionšipa ide na Dens Park

Najstariji škotski fudbalski klub na dobrom je putu da izbori promociju u Premijeršip. Kvins Park je lider u Čempionšipu sa 54 osvojena boda iz 29 susreta, ali nema prostor za opuštanje jer vreba opasnost. Dandi sigurno nije odustao od direktne karte za najviši rang, a u utorak veče ga očekuje potencijalno ključan obračun sa Er Junajtedom u zaostalom duelu 28. runde (20.45).

Posetioci, koji trenutno zauzimaju treću poziciju, kreću ka Dens Parku sa bodom manje iza Dandija, odnosno osam poena slabiji od vodećeg Kvins Parka. Pošto je ispao jer je prošle sezone završio na dnu Premijeršipa, Dandi ima za cilj da se vrati odmah nazad u najvišu diviziju pod vodstvom

Izabrane vesti

Garija Bojera

.

Bivši šef Salford Sitija zamenio je Marka Mekgija na čelu prošlog leta, a najbolji period za 51-godišnjaka do sada je bio niz od pet pobeda u škotskom šampionatu u decembru. U 10 prethodnih ligaških mečeva Dandi nije uspeo da sastavi dve vezane pobede, što ilustruje nedoslednost.

20.45: (1,90) Dandi (3,45) Er Junajted (3,70)

Međutim, susret u utorak sa rivalom u borbi za promociju Er Junajtedom predstavlja veoma bitnu utakmicu za oba tima, povećavajući važnost prikupljanja tri boda ako žele da ostanu čvrsto u automatskom lovu na prvo mesto.

U međuvremenu, Er nije očekivao da će se ove sezone boriti za promociju u škotski Premijeršip, jer je samo za dlaku izbegao ispadanje u svakoj od prethodne dve kampanje. Zaista,

Honest Men iliti Pošteni, završili su kao osmi dve sezone zaredom, izbegavajući plej-aut zbog gol-razlike u sezoni 2020/2021, pre nego što su prošli put završili četiri boda ispred Danfermlajna.


Opstanak je delimično bio i zasluga dolaska Lija Bulena početkom prošle godine, a bivši privremeni šef Šefild Venzdeja očigledno je odlično radio u svojoj prvoj stalnoj menadžerskoj ulozi.

Pošto se Er Junajted nije takmičio u najvišoj škotskoj diviziji otkako je ispao na kraju sezone 1977/1978, Bulen bi svoje ime zauvek upisao u klupsku istoriju ako bi kroz doigravanje prošao u Premijeršip.

ŠKOTSKA 2 - ZAOSTALI MEČ 28. KOLA

Utorak

20.45: (1,90) Dandi (3,45) Er Junajted (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 2DandiEr Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara