Ključni trenutak Realove sezone: Vrte se snimci golova Nejmara i Kavanija, ali nismo ni mi toliko loši

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 15:45

Dani Karvahal o dvomeču sa PSŽ-om

Puca Real od samopouzdanja uoči finala Lige šampiona. Kako i ne bi, kad je na putu do Kijeva prošao ubedljivo najtežu grupu (sa Totenhemom i Borusijom iz Dortmunda), a onda redom u eliminacionim fazama rušio lidere prvenstva Francuske (PSŽ), Italije (Juventus) i Nemačke (Bajern).

Baš taj prvi susret nokaut faze stvorio je kod ekipe Zinedina Zidana spoznaju da može da ostane konkurentna u borbi za trofej.
Ključni trenutak sezone desio se u dvomeču sa Pari Sen Žermenom. Mnogi su sumnjali, otpisivali nas, ali smo pobedili Svece i u Madridu i u Parizu. To je bio veliki udarac za celu Evropu. Rekli smo sebi: „Je...., ni mi nismo toliko loši“. Pustili smo Francuze da pričaju van terena, a na njemu smo se mi za sve pitali“, opisao je Dani Karvahal, desni bek Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Madriđani su u pomenuti dvomeč ušli kao podređen tim, jer je većina analitirača smatrala da će skupoceni sastav sa „Parka prinčeva“ da pobedi.
„Uoči prve utakmice neprestano su se na TV kanalima vrteli snimci poteza Kavanija, Mbapea i Nejmara, da bismo onda u direktnom duelu shvatili da sa njima može da se igra. Uostalom, mi imamo igrače poput Ramosa, Modrića ili Kristijana Rondala. Sve su osvojili, a i dalje imaju glad za trofejima“.

Do odbrane trofeje, odnosno trećeg pehara Lige šampiona u poslednjih pet sezona, ostao je još samo jedan korak. U subotu od 20.45.
Liverpul je ekipa koja dominira igrom u tranziciji. Zato moramo da budemo oprezni u pas igri, ne smemo da gubimo lopte. Naš zadatak je da držimo meč pod kontrolom i visokim presingom pritisnemo rivala na njegovoj polovini. Sezona je bila puna uspona i padova, ali sad smo u finalu Lige šampiona i samo to se računa“, dodao je Dani Karvahal.

FOTO: Action images


tagovi

Dani Karvahal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara