Klop otvorio front za Alisona, spremno 65.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 11:15

Liverpul kreće po novog golmana

Sledila se navijačima Liverpula krv u žilama pošto su ugledali nove „bravure“ Lorisa Karijusa u susretu protiv Tranmera, Jirgen Klop je pokušao opet da stane u odbranu nemačkog golmana, ali je svima na Enfildu postalo jasno da je definitivno došlo vreme da se uloži veliki novac u kupovinu golmana svetske klase. Izbor je pao na Alisona Bekera!

Sa više strana pojavile su se informacije da je Liverpul spreman da sedne za pregovarački sto sa Romom i iznese prvu zvaničnu ponudu koja glasi: 60.000.000 evra obeštećenje, plus još 5.000.000 evra u bonusima. 

Izabrane vesti

Nije tajna da je Alison duže vreme u orbiti Jirgena Klopa, ali sada su napravljeni prvi konkretni potezi ka realizaciji najskupljeg transfera čuvara mreže svih vremena! Real Madrid je dugo bio viđen kao prvi kandidat za kupovinu brazilskog golmana, u međuvremenu se i Čelsi uključio preko dobre veze sa agentom Falijem Ramadanijem i njemu je bila dodeljena uloga uloga pregovarača, ali je sada Liverpul iskočio na prvo mesto.

Dobro obavešteni milanski dnevnik Gazeta delo Sport tvrdi da će prva Liverpulova zvanična ponuda biti dostavljena danas. Što se Alisona tiče, Liverpul mu nudi petogodišnju saradnju vrednu 30.000.000 evra! Odnosno, šest miliona godišnje. I to sve bez bonusa. To je za pet miliona više od onoga što je Real prošlog meseca bio spreman da izdvoji za jednog od najtraženijih golmana planete.

Roma, ipak, ne odustaje od zacrtane granice i zasad ne želi da pusti Alisona za manje od 70.000.000 evra. Doduše, iz Rome je stigao signal da su spremni da pregovaraju i da čekaju pravu ponudu za Brazilca. Sportski direktor Monći nedavno je izjavio da Roma nije dobila nijednu zvaničnu ponudu za Alisona, ali da bi to moglo da se promeni uskoro. Od tada Vučica je u stalnoj potrazi za alternativnim rešenjem na golu. Iz Sao Paula je stigao Alisonov sunarodnik Danijel Fuzato, ali on je projektovan kao zalog za budućnost. Doveden je i Antonio Mirante, s tim da Roma sada cilja još jedno pojačanje.

Navodno, na najužoj listi želja su Salvatore Sirigu iz Torina i mladi Alfons Areola iz Pari Sen Žermena.

Ostaje, naravno, da se vidi da li Alison uopšte ima želju da pređe na Enfild, s obzirom da je Real i dalje tu kao aktivan kupac.

Foto: Action Images


tagovi

AlisonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara