Džerdan Šaćiri
Džerdan Šaćiri

Klop tražio Šaćirija, cena je prava sitnica

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.06.18. | 18:55

Švajcarski reprezentativac na putu za Enfild

Liverpul je jedan od tri premijerligaša koji ozbiljno prate Džerdana Šaćirija i glavni favorit za njegovo dovođenje ovog leta, piše britanski Gardijan.

Nema šanse da švajcarski reprezentativac ostane u Stouku nakon što su Potersi ispali iz Premijer lige ovog proleća. Fudbaler rodom iz Gnjilana u ugovoru ima otkupnu klauzulu od oko 15.000.000 evra, koja može da bude aktivirana ukoliko Stouk izgubi premijerligaški status, što se i dogodilo.

Izabrane vesti

Šaćiri, koji je stigao iz Intera u leto 2015. godine za 13.000.000 evra, već je stavio do znanja čelnicima Stouka da ga igranje u Čempionšipu ne zanima i da će posle Mundijala u Rusiji napustiti taj klub, ali i ostati u Engleskoj.

Njegova cena, godine i pristupačnost znatno mu olakšavaju poziciju da pregovara, a pored Liverpula, intersovanje za Švajcarca pokazuju i Totenhem i Sautempton, koji vodi njegov nekadašnji šef u Stouku Mark Hjuz. Crveni se interesuju za bivšeg fudbalera Bajerna jer Jirgen Klop želi da pojača konkurenciju u napadu, iako još uvek nije aktivirao Šaćirijevu klauzulu.

Zanimljivo, Albanac sa Kosova je bio blizu selidbe na Enfild u leto 2014. godine, ali je kasnije tvrdio da je Pep Gvardiola tada bloikirao taj transfer iako je sve bilo već dogovoreno, pa je na kraju završio u Interu.

Liverpul je ovog leta već doveo Brazilca Fabinja iz Monaka (50.000.000) i Gvinejca Keitu iz Lajpciga (60.000.000), a meta je i Nabil Fekir kapiten Liona.

Foto: Action Images


tagovi

Džerdan ŠaćiriLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara