Klopova senzacija! Za siću dovodi Babangidinog pulena koji je eksplodirao protiv Voše

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.06.18. | 21:10

Liverpul našao momka koji će menjati Salaha, Manea i Firmina

Jirgen Klop traži pojačanje na krilnoj poiziciji, a posle Lemara, Fekira, Šaćirija koji su se do sada pominjali, sada je u prvi plan  iskpočilo ime za koje mnogi nisu čuli - Mozes Sajmon iz Genta! Puno ime: Mozes Dedi Adžala Sajmon.

Najnovije informacije sa Ostrva glase da je Klop ozbiljno zagrizao za nigerijsko krilo Mozesa Sajmona iz Genta! I to je poprilična senzacija s obzirom da se ovaj momak do sada nije pominjao kao želja velikih klubova i da se  nije dovodio u vezu sa Liverpulom.

Izabrane vesti

Ono što je posebno zanimljivo kod njega je da neće puno koštati Redse. Ulazi u poslednju godinu ugovora i Liverpul može da ga dovede za 10.000.000 funti. Što je opet bolje za Gent nego da ga izgubi bez obeštećenja narednog leta.

Ko je Mozes Sajmon?

Nigerijac ima 22 goidine i brz je kao metak! Igra na poziciji krilnog napadača, ali bez problema može da bude i najistureniji u formaciji 4-3-3. Dakle, baš ono što Klopu treba sa klupe. Sajmon bi trebalo da bude alternativa Maneu, Salahu i Firminu sa klupe. Da ulazi umesto nekog od njih ili da igra kada su oni na poštedi. Sa brzinom i eksplozivnoću bi se idealno uklopio u stil igre Klopovog Liverpula.

Mozesa nećemo gledati na narednom Mundijalu jer ima lakšu povredu, a bio je siguran na spisku da je ostao zdrav. U Nigeriji je debitovao pre tri godine kod Danijela Amokačija i do sada odigrao 20 mečeva što nije loš bilans za momka od 22 godine…

Kao klinca u domovini ga je otkrio slavni zemljak Tijani Babangida. Jedan od najbržih igrača s kraja prošlog veka je u Nigeriji radio kao Ajaksov skaut i svom bivšem klubu je odmah preporučio mladog naslednika. Ajaks ga je doveo na probu, probao ga u nekim prijateljskim mečevima, ali nije potpisao ugovor sa njim.

Ajaks nije, ali jeste njegov bivši igrač Tšen La Ling. Nekadašnji holandski reprezentativac je vlasnik slovačkog Trenčina gde godinama dovodi otpatke koje veliki klubovi u Holandiji odbace. Odmah je regovao i potpisao trogodišnji ugovor sa Sajmonom. Nigerijac je u prvom evropskom meču za Trenčin eksplodirao protiv naše Vojvodine. Uništio je odbranu Voše i za samo 19 minuta upisao het-trik u pobedi od 4:0. Odigrao je još pola sezone, a onda ga je za samo 650.000 evra “ćapio” Gent.

Belgija mu je savršeno legla. Došao je u januaru i eksplodirao iako je u drugom meču za Gent dobio crveni karton posle 30 sekundi! Ali zato je u trećem postigao het-trik! Do kraja te sezone je odigrao 17 mečeva u prvenstvu, postigao sedam golova i bio jedan od najzaslužnijih za prvu titulu u istoriji Genta. Od tada je nezamenjiv u timu popularnih Bizona za koje je do sada dao 21 gol i upisao 18 asistencija.

Očekivalo se da ga Gent proda ovog leta, ali ne baš da se javi Liverpul. Jirgen Klop ga je očigledno snimio i u njemu prepoznaje materijal za idealnog džokera sa klupe. Cena je prava sića za bogatog premijerligaša, a i Gent zadovoljno trlja ruke. Belgijski klub je u dosadašnjem delu prelaznog roka prihodovao 14.500.000 evra od prodaja Gigoa, Sajefa i Mitrovića. A sada im se smeši skoro još toliko…

(FOTO: Actio images)


tagovi

Mozes SajmonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara