Ko će platiti 25.000.000 evra za najboljeg igrača Hrvatske? Milan i Valensija poveli trku

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 18:33

Dinamo je zaradio 50.000.000 ove jeseni i neće biti popusta

Španac je bacio fudbalsku Hrvatsku pod noge. Barselonin đak Dani Olmo je obeležio fudbalsku jesen u hrvatskom fudbalu i privukao pažnju velikih klubova iz najjačih evropskih liga.

Olmo je zasluženo proglašen igračem jeseni u Hrvatskoj, a bio je i najzaslužniji za prvo evropsko proleće Dinama posle četiri decenije. Čak se pominjala i mogućnost da 20-godišnji Španac uzme hrvatsko državljanstvo i zaigra za reprezentaciju Hrvatske.

Izabrane vesti

Sve to naravno prate i na zapadu Evrope, a Milan i Valensija su najozbiljniji konkurenti da već u januarskom prelaznom roku realizuju Olmov transfer.

Valensija je pozajmicom Džejsona Murilja u Barselonu dobila slobodno mesto za januarsko pojačanje i Olmo je pri vrhu liste želja španskog kluba. Milan takođe traži takav profil igrača i već neko vreme je komunikaciji sa ljudima iz Dinama.

Problem je što nijedan od dva pomenuta kluba nije raspoložen da plati Dinamovu traženu cenu od 25.000.000 evra. A Modri su vrlo čvrsti u stavu da ne žele ispod poemnute granice da daju najboljeg igrača.

Milan nudi oko 20.000.000 evra sa uključenim bonusima, što je u realnosti daleko manja suma od one koju traži Dinamo jer je malo verovatno da će Španac ostavriti sve bonuse na San Siru. Slično razmišlja i Valensija. Sportski ditrektor Longorija je oduševljen Olmom, ali nema nameru da plati 20.000.000 evra.

Međutim, Dinamo nije raspoložen za popuste niti, je u situaciji da mora da proda Olma. Hrvatski šampion je od letos inkasirao oko 50.000.000 evra kada se saberu porihodi transfera i Lige Evrope. Zato mu ne gori pod nogama da prodaje Olma sada ispod cena jer ona u drugom delu szeone može samo da raste.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dani OlmoDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara