Ko će voditi Istru protiv Dinama?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 12:51

Nepoznato je da li Kuro Tores svojevoljno napušta Pulu. Klub je potvrdio da traži novog trenera

Vodeći Dinamo Zagreb u 11. kolu HNL-a gostuje Istri (17.30). Modri i dalje ne znaju za poraz u prvenstvu, a ekipa iz Pule im je "redovna mušterija". 

Posle turbulentne prošle sezone Istra je kroz baraž zadržala status prvoligaša, a nakon toga su dolaskom novog vlasnika rešeni i nagomilani finansijski problemi koje je ostavio američki investitor Glover. Španska grupacija Baskonija Alaves ušla je u vlasničku strukturu Istre, što je rezultiralo potpunom promenom stručnog i igračkog kadra.

Izabrane vesti

Jasno je da treba vremena da se renovirani tim uigra, u uvodnom delu šampionata Manola Markeza je na klupi zamenio Kuro Tores, međutim, činjenica je da iz utakmice u utakmicu ekipa deluje sve bolje i da se nedavnim gostujućim pobedama nad Interom i Rudešom bodovno udaljila od fenjera. U prošlom kolu je Istra poražena od Slavena u Koprivnici, mada su Toresovi puleni pokazali dobru igru, dominiravši u većini statističkih parametara. Sigurno je da neće bez borbe prepustiti bodove Dinamu.

Činilo se da je sa Kurom Toresom klub dobio trajno kvalitetno rešenje na mestu trenera. Ali, ispostavilo se da to i nije baš tako, budući da je upitno da li će on voditi ekipu protiv Dinama. Naime, nepoznato je da li Tores svojevoljno odlazi iz Istre. Klub je potvrdio da traži novog trenera. Susret sa Dinamom sigurno će zbog suspenzija propustiti glavni golgeter Ramon Mijerez i vezista Arturo Segado, te defanzivac Franić koji se deško povredio u nedavnoj utakmici kupa.

Sa druge strane, Dinamo deluje sjajno pod vođstvom Nenada Bjelice, kako u prvenstvu gde je jedini neporažen, tako i na kontinentalnoj sceni. Nije uspeo Bjelica da uvede Dinamo u Ligu šampiona, iako je bio vrlo, vrlo blizu, ali u Ligi Evrope zasad beleži odlične rezultate (dve utakmice, dve pobede) i na pragu je da prekine prokletstvo evropskog proleća. 

Foto: Action Images


tagovi

Hrvatska 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara