Ko kaže da ne može dobro da se posluje bez para? Romin kapitalac i jedan od najboljih poslovnih poteza ovog leta

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 16:35

Evan Endika obukao dres rimskog kluba

Nekoliko dana pošto je napravila ključne korake u 'osvajanju srca' Evana Endike (23), Roma je ozvaničila veliki posao! Momak koji je prošao sve omladinske selekcije francuske reprezentacije - a nedavno ipak odlučio da nastupa za Obalu Slonovače, odakle mu je majka poreklom - stavio je paraf na petogodišnji ugovor sa Vučicom.

Bez sumnje, radi se o jednom od najboljih poteza rimskog kluba poslednjih godina i svakako jednom od najvećih uspeha na tržištu. Jer Endika je kao slobodan agent (istekao mu ugovor sa Ajntrahtom) i defanzivac ozbiljnog potencijala (pa još levonog) bio na meti nekoliko velikana. Pre svih Milana i Bajerna, ali i nekoliko engleskih klubova.

Izabrane vesti

Na kraju, odlučio se za Romu, što je obrazložio sledećim rečima:

"Projekat koji mi je ilustrovan, zajedno sa istorijom i prestižom ovog kluba, podstakao me je da dođem u Rimu - fantastičan grad što obožava fudbal. Jedva čekam da istrčim pred prepuni Olimpiko".

Jedan od glavnokomandujući u sportskom sektoru Rome - Tijago Pinto, nije krio oduševljenje prilikom promocije:

"Uprkos mladosti, Evan ima velikog iskustvo u jakom šampionatu kao što je Bundesliga. Ima i evropski trofej kao važan protagonosta. Bio je neverovatno tražen ovog leta i zaista smo srećni što je odabrao Romu".

Evan Endika ponikao je u Okserovoj školi pre nego što je 2018. za 5.500.000 evra prešao u Ajntraht iz Frankfurta. Profilisao se kao centralni bek koji voli da ima loptu u nogama, najbolje se snalazi u postavci sa trojicom u poslednjoj liniji, kao levi štoper, a ističe se odličnom skok igrom. Igrajući za Ajntraht postigao je 12 i namestio 10 golova.

Njegova tržišna vrednost trenutno iznosi 32.000.000 evra.

Podsetimo, Roma je pre Endike potvrdila dolazak Husema Auara iz Liona, koji takođe dolazi bez obeštećenja.

I ko kaže onda da bez para ne može dobro da se posluje?


tagovi

Evan EndikaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara