Anhel Korea
Anhel Korea

Ko sme na Atletiko? Korea puštao magiju, Lokomotiva rastavljena na šrafove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.03.18. | 18:59

Demonstracija sile u Moskvi

Nešto se čudno dešavalo tih dana u Madridu. Iz dva pokušaja nisu uspeli izabranici Dijega Simeonea da savladaju Karabag. Nokaut faza Lige Evrope im je izmakla posle dugo vremena. A jasno je da je Atletiku tu mesto. Čvrsto su rešili u Madridu: kad već nisu tamo, kad je već Barselona odmakla u prvenstvenoj trci, hajde da napravimo sledeću najbolju stvar - da osvojimo Ligu Evrope! Džaba slavna tradicija Milana, džaba premijerligaški sjaj Arsenala, svi znamo ko je ove sezone prvi favorit. A ako je neko i sumnjao, mogao je da se razuveri na utakmici u Moskvi. Posle 3:0 na Vanda Metropolitano stadionu, Atletiko je Lokomotivi očitao još jednu lekciju - 5:1!

Svi koji u petak budu prisutni žrebu u Nionu morali bi da ustanu kad bude izvučena kuglica sa Atletikovim imenom. Jer ko bude izvukao Atletiko za protivnika moraće u ring. Lokomotiva je dobila opasne batine. I sama je delom kriva. Povreda Filipea Luisa posle istina nenamernog starta Edera kao da je dodatno razbesnela goste iz Madrida. A oni i ovako uvek ljuti izađu na teren.

Izabrane vesti

Doduše, posle komforne pobede u Madridu, mogli su da nešto opuštenije priđu današnjem meču. Videlo se to po slalom Anhela Koree, koji je u 16. minutu načeo Lokomotivu. Kao na treningu pored čunjeva.

U 20. minutu odgovorili su Rusi. Maćej Ribus je poslao projektil u sam rogalj Aksela Vernera. Tek da ne ispadne da se Lokomotiva predala bez borbe.

Možda bi bilo bolje da to nije radila. Atletiko nije tim poznat po milosrđu. Čim su videli da je Lokomotiva pokazala zube rešili su da im ih povade. Krenulo je sa dobrom akcijom Filipea Luisa i Saula Njigeza, koju je ovaj drugi hladnokrvnim pasom prosledio u mrežu za ponovno vođstvo Atletiko.

I onda da Luisova povreda. Dugo se čuo jauk Brazilca. Poslednje što je trebalo Simeoneu u polusezoni u kojoj, ne računajući golmane i omladince, na raspolaganju ima samo 17 igrača. Možda i jedina stvar koja može da zaustavi Atletiko da usponom na pobedničko postolje u Ligi Evrope ovu sezonu posle svega učini istorijskom jesu baš te povrede. Namrčila su se lica gostima. Svi znamo šta to znači.

Prvo Fernando Tores i kraj posta koji je trajao mesec i po dana. Saigrači su mu ga poklonili prepustivši mu izvođenje penala posle prekršaja Antona Kočenkova nad Antoanom Grizmanom.

Momentalno je skočilo sampouzdanje Toresu. Samo pet minuta kasnije i drugi gol iskusnog veterana. Anhel Korea je zaslužio da mu stariji kolega plati večeru. Okrenuo je dvojicu čuvara oko ose, trećem loptu protnuo kroz noge i Toresa spojio sa golomm.

I onda još jedna čarolija Argentinca koji je ove sezone konačno počeo da daje naznake da bi mogao da izraste u velikog asa. Ovog puta je prebacio čuvara i loptu samo prepustio Grizmanu. Ovaj to ne propušta. Čak i kad ne zahvati loptu kako je želeo. Tek da statistika ne trpi. Tek da se svim preostalim izazivačima u trci za pehar stegne srce kad u petak u Nionu budu videli tu kuglicu sa Atletikovim imenom.

Samo ne njih, misliće mnogi.

Liga Evrope, 1/8:

Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 1:5 (1:1), prvi meč 0:3
/Ribus 20 - Korea 16, Saul 47, Tores 65, 70pen, Grizman 85/

19.00: (2,30) Bilbao (3,35) Marselj (3,10) - PRVI MEČ 1:3
19.00: (3,20) Dinamo Kijev (3,40) Lacio (2,25) - PRVI MEČ 2:2
19.00: (2,55) Plzenj (3,30) Sporting Lisabon (2,75) - PRVI MEČ 0:2
19.00: (2,65) Zenit (3,25) RB Lajpcig (2,70) - PRVI MEČ 1:2
21.05: (1,95) Arsenal (3,50) Milan (3,90) - PRVI MEČ 2:0
21.05: (1,70) Lion (3,60) CSKA Moskva (5,30)
 - PRVI MEČ 1:0
21.05: (3,50) RB Salcburg (3,45) Dortmund (2,10) - PRVI MEČ 2:1

(FOTO: Action Images)


tagovi

Anhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara