Kolarov je Romin Mihajlović

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 13:06

A možda i Romin štoper?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kapiten reprezentacije Srbije dobio je danas gotovo celu stranu Gazete delo Sport. U tekstu pod naslovom “Kolarov lokomotiva: Naše mesto je u vrhu” se kaže da je Srbin vođa na terenu i nezamenljiv igrač timu Euzebija Di Frančeska.

Izabrane vesti

Čini se da Kolarov prelazi oprečan put od Siniše Mihajlovića. Kao što je Miha postao ljubimac navijača Nebeskoplavih posle svoje epizode u dresu Đalorosih tako Kolarov svakim danom sve više postaje idol navijača Rome koji su ga prilično hladno dočekali kada je stigao u Trigoriju iz Mančester Sitija. Svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem, uprkos pojedinim neslaganjima sa tifozima Rome, Kolarov je zaradio veliko poštovanje i ušao je u srce “južne tribine” Olimpika. Takođe, poput Mihe koji je karijeru počeo kao bek, a završio je kao komandant odbrane, tako bi i Aleksandar mogao, u poznim igračkim godinama, da promeni svoju ulogu na terenu.

Podsećajući da je Kolarov već postigao gol Torinu u dresu Rome, Gazete navodi da bi Kolarov mogao da bude dobitni džoker za Di Frančeska u defanzivnom redu. Huan Žesus ne mora na operaciju, ali će biti odsutan nekoliko nedelja i to u ključnom delu sezone za ambicije Đalorosih u Seriji A, Ligi šampiona i Kupu Italije. Sportski direktor Monći je odustao od angažovanja novog defanzivca jer trener Di Frančesko smatra da je Kolarov adekvatna alternativa ako zaškripi sa centralnim bekovima. Srpski fudbaler je u Mančester Sitiju već igrao u centralnoj defanzivnoj liniji iako je, istini za volju, to bila linija sa tri defanzivca, a ne četiri kako praktikuje Roma.

Intersantno je da je Kolarov pričao vrlo pohvalno o Luki Pelegriniju, mladom beku Rome u kojem mnogi vide budućeg odičnog beka. Upravo bi premeštanje srpskog reprezentativca i formiranje odbrambenog para Manolas - Kolarov omogućilo mlađem Pelegriniju da dobije šansu na poziciji levog beka.

Imam malo čudan karakter, ali mi se sviđa da se borim i odmeravam snage sa drugima pokazujući da moja genarcija ima još dosta toga da kaže na terenu. I dalje smatram da sam veoma važan igrač, u to ne sumnjam. Sada kada stiže Lige šampiona, svi će imati priliku da pokažu svoje kvalitete. Mi prethodno moramo da odradimo dobar posao u šampionatu i popnemo se na tabeli, posle ćemo da počnemo da razmišljamo o Portu. Želimo da odigramo odllično drugi deo sezone”, rekao je Kolarov.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Aleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara