Kolika je Violina moć? Da odbije glatko 20.500.000 evra za momka koji je odigrao 46 minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 12:31

Šta ti je finansijska sigurnost...

Svesni smo da je fudbal došao u vreme kada sve više klubova zavisi od prodaje, odnosno jeftine kupovine igrača, njegovog oblikovanja, a onda preprodaje za veliki novac. U tome se poslednjih godina izveštila Fjorentina, verovatno poučena neprijatnim iskustvom s početka trećeg milenijuma, kada je skliznula u bankrot zbog loše poslovanja.

Viola se poslednjih godina pozicionirala kao finansijski stabilan klub, koji ne mora da prodaje igrače po svaku cenu, a to je dokazala odlukom da ne proda svoj najnoviji proizvod - Davida Hanku. Priča ide ovako: Hanko je u Fjorentinu stigao prošlog leta iz Žiline za 3.500.000 evra, a ove sezone odigrao je svega 46 minuta u dve ligaške utakmice. Juče je iz Sankt Peterburga stigla ponuda od, pazite sada, 20.500.000 evra, koju je Fjorentina glatko odbila! 

Izabrane vesti

Prema pisanju italijanske štampe i lokalnih medija u Toskani, Zenit je hteo Hanku na šestomesečnu pozajmicu, za šta bi platio 500.000 evra, uz obavezu kupovine na leto za 20.000.000 evra. 

Viola je odlučila da ovu priliku propusti, pošto je Hanko viđen kao ozbiljan zalog za budućnost i neko čija bi cena mogla da bude još veća u budućnosti. Trenutno je zamenik Kristijana Biragija na levom boku, iako je po pozivu prvo štoper. Navodno, čak je i Hanko srećan što je klub odbio toliku ponudu za njega, jer veruje da je tako Fjorentina pokazala ogromnu veru u njega. U oktobru Hanko je debitovao za slovačku reprezentaciju i to kroz Ligu nacija. Od tada je odigrao četiri utakmice za prvi tim. 

Hankovu karijeru mnogi porede s onom koju sada ima Milan Škrinijar, koji je takođe iz Žiline 2016. godine došao u Sampdoriju, odigrao jednu sezonu i onda za 30.000.000 evra otišao u Inter, a sada se njegova vrednost procenjuje na preko 60.000.000 evra.

Foto: Reuters


tagovi

David HanckoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara