Marko Marin
Marko Marin

Koliko je Marin važan Crvenoj zvezdi? Produžena ruka Vladana Milojevića, kreiranje igre, poslednji pas, prekidi, ključne odluke…

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.02.19. | 09:18

"Ja sam tip igrača koji treba treneru da pomogne na terenu, spadam u red iskusnijih fudbalera i na meni je da učinim da i saigračima bude lakše oko mene", kaže plejmejker crveno-belih

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Marko Marin vredno radi na pripremama u Beleku i potpuno je u drugi plan gurnuo unosnu ponudu iz Katara. U pitanju je igrač koji je silno potreban Crvenoj zvezdi, na terenu je prava produžena ruka Vladana Milojevića i jasno je da bi sa njegovim eventualnim odlaskom srpski šampion izgubio jednog ozbiljnog lidera. Opet, to su pare koje se ne odbijaju, a nekadašnji nemački reprezentativac prezadovoljan je onim što je učinjeno jesenas i veruje da ova ekipa, sa odličnim pojačanjima, može da postigne još više u narednom periodu. Što naravno ne znači da je već rešio da ide u Katar. I dalje, Crvena zvezda u mislima.
"Ekipa radi dobro, spremamo se za sezonu, prvi deo na Kipru je prošao je u dobrom radu, pre svega na kondiciji. Sada ćemo raditi na taktičkom delu, mislim da imamo jaču ekipu nego jesenas, pojačanja su baš dobra, svi rade dobro, baš sam zadovoljan. Mi smo već u super formi, dobro smo odigrali prvi deo sezone, ovo su ipak prijateljske utakmice, ne bi trebalo pričati o rezultatu, ali možemo pričati o tome kako smo dobro igrali protiv jedne agresivne ekipe. Fudbalski uvek možemo da napredujemo, a što se tiče taktičkih stvari i kondicije, to ćemo da nadoknadimo vremenom”, rekao je Marin.

Izabrane vesti

Odlični vezista imao je priliku da igra u velikim evropskim klubovima. Gde su zimske pripreme najteže?
"Da budem iskren dugo nisam imao zimske pripreme, poslednjih godina sam igrao u klubovima gde ih nema, ali sve u svemu to je slično, prvo se radi na fizičkoj pripremi, pa onda ide taktika i te fine stvari. Da se isprave neke situacije, trener dobro radi i zna šta hoče, mislim da smo na dobrom putu da i ovaj drugi deo sezone uspešno odradimo".

SVAKOM TRENERU JE BITNO DA IMA IGRAČA KOJI ĆE MU POMOĆI NA TERENU

Saradnja sa Vladanom Milojevićem je izuzetna.
"Svakom treneru je bitno da na terenu ima igrača koji će mu pomoći na terenu, mi smo bliže jedan drugome, ja sam tip igrača koji treba treneru da pomogne na terenu, spadam u red iskusnijih fudbalera i na meni je da učinim da i saigračima bude lakše oko mene".

Pojačanja su apsolutno ispunila očekivanja.
"Uprava je dobro radila ove zime, doveli su super igrače, baš ono što nam je trebalo, u defanzivi smo juče videli šta znači imati tako dominantnog igrača u skoku, koji dobro otvara igru, koji voli fudbal, Milunović će nam baš značiti u našoj ligi. O Jirki ste do sada sami dosta pisali, dobar momak, vredno radi, defanzivan je i ofanzivan, ide u dubinu, videćemo kako će to biti u narednim utakmicama. Vukanović je fizički spreman, jak, igra dobro glavom, može se igrati sa njim, isto napada dubinu, pojačali smo se u delovima koji su nam potrebni i sa onim što želimo da pokažemo u drugoj polusezoni. Vulić je tehničar dobar, miran sa loptom, šteta što se povredio. Miran je na lopti i pomalo me podseća na Jovančića po stilu".

Mladi fudbaleri stasavaju u ozbiljne igrače.
"Joveljić je odličan, može biti odličan igrač. Što je najvažnije kad postigne gol, ne leti mnogo, stabilan je. Mislim da bi ovog proleća i on mogao da bude dobar faktor za ekipu. Aleksa Terzić trenira sa nama, trudi se, dobro trči, ima lep centaršut, ali je pred njim dosta rada. Može dosta da nauči od Rodića, biće on baš dobar".

Sada kada su ekipi ovako kvalitetni skakači, verovatno je milina izvoditi prekide.
"Stvarno imamo, ne samo visinu, već igrače koji igraju dobro glavom, napadaju, nadam se da će to biti naša snaga, jer ima utakmica koje su ’fifti-fifi’ i treba nešto da prelomi, onda tu slobodnjak jedan ili korner... Imali smo već situacije protiv Liverpula, protiv Partizana, to su utakmice kada neće gol iz igre, imate šansu za šansom, i onda tu treba da napravite dominaciju".

ZA NAŠU IGRU SAM BITNIJI U ULOZI PLEJMEJKERA

Šta ti više odgovara, pozicija levog krila ili plejmejkera?
"Ja mislim da sam u ovoj ekipi važniji u sredini, da pravim igru, kreiram situacije, opasne napade, jer dosta ekipa protiv nas stoji čvrsto nazad i tu je potreban poslednji pas da otvoriš igru, da stvoriš situaciju, a sada imamo i dovoljno krila, možda i previše, koje imaju kvalitet i mogu sa tim loptama da traže gol ili opasan napad. Mislim za našu igru da sam trenutno bitniji na toj poziciji".

Da li se takmičite na treninzima u izvođenju slobodnih udaraca?
"Ne takmičimo se, previše radimo druge stvari, imamo ovde u Turskoj još stvari gde ćemo raditi na prekidima, nekim varijacijama".

Da li bi mogao da pobediš Nenada Milijaša u tom nadmetanju?
"Teško, mislim da dobro izvodim prekide, ali on ih izvodi prejako, nema šanse, a-ha-ha".

Da li se sezona može smatrati neuspešnom ukoliko ne bude duple krune?
"Ne može, mislim da je svaka sezona sa titulom uspešna. Liga je prioritet, to se mora osvojiti, tu smo na dobrom putu, imali smo Ligu šampiona, gde smo pokazali da jmožemo da se takmičimo sa najvećim ekipama Evrope i sveta. To je već veliki uspeh, za srpski fudbal i naše ljude. Kup je naravno isto bitan, ali tu na kraju jedna utakmica odlučuje, možda jedan korner ili nešto i tu se sve može desiti, ali pozitivan sam i mislim da smo na dobrom putu da se borimo za oba trofeja", zaključio je Marko Marin.

(FOTO: FK Crvena zvezda)


tagovi

Marko Marin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara