Stadion Kolubare (© MN Press)
Stadion Kolubare (© MN Press)

Kolubara vezala dve pobede pred Partizan, Đenić se upisao na „Karađorđu“

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 19:13

Novajija u Superligi bolji od Proletera – 1:0

Topovsko meso? Neće biti. Verovali su mnogi kako će Kolubara u debitantskoj sezoni služiti ostalim superligašima kao vreća za udaranje, ali tim iz Lazarevca pokazuje da može da pomrsi planove favoritima. Pre osam dana 3:1 protiv Čukaričkog za premijernu pobedu u elitnom rangu, a ovog popodneva 1:0 u Novom Sadu protiv Proletera, za prvo slavlje u gostima ekipe Dejana Švabe Đurđevića.

U junaka zeleno-belih izrastao je Dejan Đenić. Iskusni špic je deset minuta pre kraja prvog poluvremena. Na pas veziste Stefana Marjanovića, nekadašnji član Jagodine, Borca, Metalca, Zemuna, Rada i Spartaka reagovao je pravovremenim prijemom, pripremio telo za udarac i preciznim hicem matirao inače vrlo dobrog Nikolu Petrića. Đeniću je to bio prvi gol u sezoni, u prethodne dve postigao je 18 i nagovestio da će biti snažno oružje Rudara.

Izabrane vesti

Do kraja su gosti imali još nekoliko prilika da „zatvore“ utakmicu, nije im dozvolio Petrić, mada se mora istaći da je i Proleter u završnici počeo snažnije da pritiska preko Dilana Ortiza i Zorana Danoskog, ali je Dejan Stanivuković pravovremenim intervencijama pokazao da je Kolubara povukla ispravan potez kad ga je dovela iz Inđije.

Dve vezane pobede su sjajan zamajac ambicijama Kolubare uoči nastavka sezone – već u nedelju u Lazarevac dolazi lider na tabeli, Partizan – međutim, trener Dejan Đurđević koliko god bio zadovoljan bodovima nije tajmingom početka utakmica. Od 17 časova, kad je temperatura bila iznad 30 stepeni Celzijusa.

Nehumani uslovi. Nije moje da priča, ali svi stadioni imaju refelektore. Razumem da je televizijama važan termin, ali posebno razumem igrače. Svaka im čast kako su ovo izdržali. Nama je pobeda baš važna pred meč sa Partizanom“, rekao je posle meča Dejan Đurđević u mikrofon TV Arena sport.

Proleteru nije pomogao ni trenerski debi Dušana Bajića. Sastav sa Slane bare u prvih pet kola je pretrpeo čak četiri poraza, ima samo bod kao posledicu remija sa Novim Pazarom i čeka ga ogroman posao u nameri da sačuva status.

SRBIJA 1 - 5. KOLO

Subota

TSC – Radničkji 1923 4:4 (3:1)

/Banjac 14, 57, Zec 26, Leaondro 88 – Leandro 22 ag, Mirić 72, 90+6 pen, Filipović 75/

Napredak - Mladost 2:1 (0:1)

/Mršić 56, Marjanović 76 - Kerkez ag 40/

Nedelja

Čukarički – Radnički Niš 0:0

Voždovac – Novi Pazar 3:2 (1:0)

/Hajdin 45+1, Vujnović 51 pen, 81 – Mladenović 67, Aganspahić 90 pen/

Ponedeljak

Proleter Novi Sad – Kolubar 0:1 (0:1)

/Đenić 35/

19.00: (3,00) Spatrtak (3,30) Vojvodina (2,40)

Odloženo

Radnik - Crvena zvezda

Partizan - Metalac

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Dejan ĐenićDejan ĐurđevićKolubara LazarevacProleter Novi SadSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara