Kome ide kup? Orbanovim lokalcima ili momcima iz Nove Pešte?

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 09:03

Puškaš i Ujpešt sastaju se večeras na stadionu Ferencvaroša u borbi za trofej najmasovnijeg takmičenja u Mađarskoj

O šampionskoj tituli mogu samo da sanjaju, ali kup je realnost. Puškaš i Ujpešt bore se večeras na stadionu Grupama arena u Budimpešti za trofej u najmasovnijem takmičenju u Mađarskoj. Nominalni domaćin igra za prvi kup, a tim sa leve obale Dunava za deseti.

I dok se u omiljenom selu mađarskog premijera Viktora Orbana, Felčutu, žitelji regrutuju za put na stadion Ferencvaroša, pristalicama Ujpešta će biti malo 9.348 karata koje su im namenjene. Naime, navijači tima iz Nove Pešte imaju misiju da zeleni stadion velikog gradskog rivala oboje u ljubičasto, ali će teško uspeti da je sprovedu u delo, jer su autobusi za lokalce iz Felčuta i okoline spremni. Stolice namenjene simpatizerima Puškaša, kluba koji je nastao pre 11 godina i koji nema ama baš nikakve veze sa legendarnim asom svetskog fudbala Ferencom Puškašem, sigurno neće ostati prazne.

Izabrane vesti

U dosadašnjem toku sezone Puškaš i Ujpešt su snage odmerili tri puta, i sva tri susreta pripala su "drugom timu" Videotona, inače ekipe za koju navija predsednik Vlade Orban. Poslednji je odigran pre samo 11 dana na stadionu Ujpešta, a Puškaš je slavio minimalnim rezultatom.
"Ekipa je uradila mnogo toga da bi došla do finala. Izbacili smo Kapošvar, Zalaegerseg, Diožđer i Debrecin i zaslužili da se borimo za trofej", istakao je Atila Pinter, strateg Puškaša, koji je kao trener osvojio dva kupa, vodeći Sopron i Ferencvaroš.

Sa druge strane, srpski stručnjak na klupi Ujpešta Nebojša Vignjević poručio je da najviše voli nokaut mečeve.
"Ove sezone Puškaš nas je dobio tri puta, i to uvek istom taktikom. Branili su se i čekali naše greške", izjavio je Vignjević, koji je 2014. osvojio trofej kupa sa popularnom Dožom.

Oba tima u finale ulaze u promenljivoj formi. Puškaš je poražen na tri od protekla četiri meča u svim takmičenjima, dok je Ujpešt bez pobede na četiri prethodna duela, ali je na tri remizirao. Takođe, šest poslednjih mečeva Ljubičasti su okončali sa najviše dva gola.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:00 2851 MAĐK Puskas - Ujpest ug 0-2 1,85
Ukupna kvota1,85

MAĐARSKA, KUP - FINALE

Sreda
20.00: (2,55) Puškaš (3,15) Ujpešt (2,70)
*** Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Akademija Puškašsportsko klađenjeUjpeštKup Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara