Kome je ovo trebalo?

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.12.18. | 20:00

Nehumani uslovi u Humskoj i remi Partizana i Mačve u premijernom meču 21. kola... O fudbalu – nekom drugom prilikom

Imitacija fudbala. Sporta nije moglo da bude, neko će reći da nije ni smelo, međutim, igralo se. Bolje da nije. Jer, ovo što se u petak veče dogodilo u Humskoj 1 predstavlja ispunjavanje forme, ne i sadržaja, pa fudbalerima Partizana i Mačve svaka čast kako su izdržali na nogama, pre svega da se ne povrede i(li) smrznu, a što nisu mogli bolje od 0:0 u premijernom susretu 21. superligaškog kola nije im zameriti.

Protiv snega se nije moglo. Napadao je taman toliko da spreči igrače koji su u prethodna tri međusobna okršaja znali ljubitelje fudbala da časte goleadama šansu da stvore. Nisu krivi ni Beograđani, ni Šapčani, već oni koji su dozvolili i(li) insistirali da se narandžasta loptra tera po snegom pokrivenom terenu na stadionu poviše Autokomande. Teško je shvatiti kome je u interesu bilo da utakmica uopšte počne i da li su glavni sudija Aleksandar Živković iz Niša i delegat Dragoslav Đerman iz Bačke Palanke, možda, mogli da odluče drugačije i fudbalere zadrže u svlačionici, pošto je sat vremena pre početka bilo jasno da  smislenih akcija ne može da bude i da će to biti mučenje.

Izabrane vesti

I bi mučenje. Kako za fudbalere, sudije, tako i oko hiljadu avanturista na tribinama. Teško je bilo gledati, kamoli kontrlisati loptu po vejavici ili napraviti dovoljno dobru priliku. U takvim okonostima Parni valjak jeste bio očekivano bolji, imao inicijativu i u nehumanim uslovima koliko-toliko pretio golmanu Dušanu Puletiću. Uglavnom se domaćin oslanjao na Danila Pantića, fudbalera koji je najviše insistirao na posedu i kreaciji koliko mu je teren dozvoljavao, ali u smetovima snega izgubila se svaka ideja o osvajanju tri boda. Pomagali su Pantiću Goran Zakarić i Nemanja R. Miletić, trudio se iznenadni kapiten Saša Zdjelar, imao šansu u prvom delu i Slobodan Urošević, dok su se linije tera još mogle razaznati, međutim, nije vredelo.

gallery

A onda je levi bek crno-belih u razmaku od tri minuta dobio dva žuta kartona (zbog startova nad Gemovićem) i isključenjem u smiraj prvog dela dodatno otežao posao saigračima. Sa fudbalerom manje Partizan je bio bolji, sve vreme napadao, držao loptu, nije se primećivalo da je brojčano inferioran, ali uprkos nekim šansama Nikolića i prekidima Pantića nije uspeo da kruniše inicijativu, pa na zimsku pauzu odlazi nezadovoljan.

Mačva je uspela, uz pomoć snega, da sačuva početni rezultat, izbori prvi remi u međusobnim duelima sa Partizanom i posle pet vezanih poraza  u gostima osvoji drugi uzastopni bod, ali će sa meča u Humskoj 1, ipak, kao dominatno ostati pitanje: kome je u interesu da se fudbal igra po ovakvim uslovima?

SUPERLIGA SRBIJE, 21. KOLO

PARTIZAN - MAČVA 0:0

Stadion Partizana
Gledalaca: oko 1.000
Sudija: Aleksandar Živković (Niš)
Žuti kartoni: Urošević, Pantić, Valijente, Zdjelar (Partizan), Ivić, Kosanić, Puletić, Tošić, (Mačva)
Crveni karton: Urošević (Partizan) u 45. minutu

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović (od 69. Ivanović), Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 46. Šehović). Trener: Zoran Mirković.

MAČVA (4-2-3-1): Puletić - Pejović, Šušnjar, Tošić, Marić - Ivić, Jeftić, Marković (Stevanović od 73) - Milosavljević, Babić (Kosanić od 79), Gemović (Marveđo 90+3). Trener: Darko Tešović.

SUPERLIGA - 21. KOLO:

Petak:
Partizan - Mačva 0:0

Subota:
13.00 (1,38) Mladost (4,40) Rad (7,75)
13.00 (1,45) Radnik (4,00) OFK Bačka (7,00)
13.00 (2,00) Spartak (3,20) Voždovac (3,70)
13.00 (1,55) Zemun (3,80) Dinamo (5,90)
15.00 (8,50) Čukarički (4,50) Crvena zvezda (1,35)

15.00 (2,25) Vojvodina (3,00) Proleter (3,30)

Nedelja:
19.00 (3,70) Napredak (3,25) Radnički N (2,00)

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

FK PartizanMačva ŠabacDanilo Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara