Kome šta treba u Ligi nacija?

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.11.18. | 08:35

Samo su Gruzija i Ukrajina obezbedile promociju u viši rang. I samo su Island i Poljska ispali u niži

Reprezentativna pauza, noćna mora za dobar deo fudbalskih fanatika, ali bar ulazimo u odlučujuće dane u premijernom izdanju Lige nacija što bi ovaj novembar moglo da učini dosta zanimljivim.

Kao što znate, i Srbija se bori za promociju u Diviziju B, ali pretpostavićemo da niste baš svi upoznati sa stanjem na tabeli u svim grupama. Stoga smo se potrudili da vam odgovorimo. Pa da vidimo šta nas to čeka u narednih sedam dana. Sigurni smo da će i kladiocima biti zanimljivo. Korisno pre svega.

Izabrane vesti

Napomena: ovde se fokusiramo samo na dve prve Divizije (A i B), jer su u C i D izuzev u jednom slučaju grupe sačinjene od po četiri selekcije, pa je dva kola pre kraja nemoguće utvrditi baš sve opcije. Za Lige A i B sve je maltene jasno.

LIGA A:

Grupa 1

Petak: (2,90) Holandija (3,35) Francuska (3,40)
Ponedeljak: Nemačka – Holandija

Francuzima bod na gostovanju kod Holandije garantuje prvo mesto na tabeli i učešće na završnom turniru u junu. Nemci na pragu ispadanja u Diviziju B. Ako žele to da izbegne moraće da savladaju Holandiju u Gelzenkirhenu. Pride, ako Lale prethodno osvoje barem bod protiv Francuske u Roterdamu moraće Nemci da ih savladaju sa bar tri gola razlike, jer su u prvom meču poraženi sa 0:3. Ako je i tu izjednačeno, onda se gleda veći broj golova u međusobnim, pa broj golova u gostima u međusobnim, ukupna gol razlika...

Grupa 2

Island je već ispao u Diviziju B, pošto se posle najsvetlijih godina u istoriji fudbala u ovoj malenoj ostrvskoj zemlji pošteno obrukao u Ligi nacija. Tri poraza na tri meča uz gol razliku 1:11 i onih 0:6 u Sent Galenu. Što znači da ostajemo samo da vidimo: Belgija ili Švajcarska? Belgija je u boljem položaju, pošto ima dve utakmice pred sobom i 2:1 protiv Švajcarske iz Brisela. U četvrtak duel sa Islandom, ne može da odluči, ali može mnogo toga da kaže. Ako pobedi biće joj dovoljan i bod protiv Švajcarske u Lucernu, možda će čak moći dalje i uz poraz sa golom razlike, pod uslovom da fino nakanta Islanđane. Ako Belgija izgubi ili odigra nerešeno sa Islandom moraće da izbegne poraz od Švajcarske i opet ide dalje. Dakle, može na završni turnir i sa jednim bodom.

Četvrtak: (1,20) Belgija (6,75) Island (14,0)
Nedelja: Švajcarska – Belgija

Grupa 3

Poljska je već ispala u Divizija B što nam ostavlja borbu Portugalije i Italije za prvo mesto. Prvi meč u subotu u Milanu, Portugalcima i remi garantuje završni turnir. Ako i izgubi iščupala bi se ako bi u poslednjem kolu savladala Poljsku na domaćem terenu. Mogla da završi kao prva čak i uz remi sa Poljacima, ali samo ako od Italije izgubi sa 0:1.

Subota: (2,35) Italija (3,10) Portugalija (3,25)
Utorak: Portugalija – Poljska

Grupa 4

Ništa se ovde ne zna, osim da Španija neće biti poslednja, ali sve bi moglo da bude poznato već u četvrtak kad se Hrvati i Španci sudare na Maksimiru. Potom sledi i gostovanje Hrvata na Vembliju. Ako dobiju obe utakmice aktuelni viceprvaci sveta su nesumnjivo prvi, ali to sada izgleda kao teško dohvatljiv cilj. Špancima pobeda nad Hrvatskom garantuje prvo mesto, u slučaju remija Engleska bi mogla da je preskoči, jer je u međusobnim sudarima dala više golova na strani. Teoretski, Engleska može i da ispadne Hrvatska izgubi od Španije. Ne sme gordi Albion da dozvoli da Hrvati slave na Vembliju.

Četvrtak: (3,60) Hrvatska (3,35) Španija (2,10)
Nedelja: Engleska – Hrvatska

LIGA B:

Grupa 1

Ukrajina je već izborila promociju u Diviziiju A i u Slovačku putuje rasterećeno. Slovaci se pak bore za opstanak u Diviziji B, ali će svakako zavisiti pre svega od sudara sa Češkom u Pragu. Česi su u prvom meču savladali Slovake sa 2:1. Revanš u Pragu je dakle meč koji Slovaci moraju da dobiju. Zavisno od rezultata meča sa Ukrajinom možda će biti dovoljno i 2:1, a možda će morati da juri pobedu sa dva razlike.

Petak: (2,30) Slovačka (2,95) Ukrajina (3,60)
Ponedeljak: Češka – Slovačka

Grupa 2

Šveđanima je najlakše, jer znaju šta im je činiti. Moraju prvo da pobede Tursku ako hoće da izbegnu ispadanja. U tom slučaju bi sa Rusijom igrali za prvo mesto. Bilo koja pobeda bila bi im dovoljna jer su u prvom meču igrali 0:0. Ako bi igrali nerešeno protiv Turske, bilo koja pobeda protiv Rusije bi im donela spasenje u Ligi B. U tom slučaju Turci ispadaju.

Subota: (2,40) Turska (3,10) Švedska (3,20)
Utorak: Švedska – Rusija

Grupa 3

 BiH na iglama. Bod u Beču garantuje prvo mesto. Možda bi čak i poraz sa golom razlike, ali samo ako rezultat bude 1:2 ili viši. Severna Irska bi mogla da se spase ispadanja samo ako BiH pobedi u Beču, a potom Austrija izgubi i u Belfastu i to sa makar dva postignuta gola ili sa dva razlike. Austrija dakle mora da u Beču pobedi sa 1:0 ili ubedljivijom razlikom ako želi da u Belfastu pretekne BiH. A i uz 1:0 bila bi joj potrebna tri gola razlike protiv Severne Irske.

Četvrtak: (2,00) Austrija (3,40) Bosna i Hercegovina (3,90)
Nedelja: Severna Irska – Austrija

Grupa 4:

Danska se pita. Ako u četvrtak u Kardifu savlada Vels sve je gotovo. Danska ide u Diviziju A, Irska ispada. I remi joj igra, s tim da će onda morati da savlada Irsku na domaćem terenu u poslednjem kolu. Irci bi mogli da opstanu u Diviziji B samo uz poraze Danske u oba meča.

Petak: (2,70) Vels (2,95) Danska (2,90)
Ponedeljak: Danska - Irska

Foto: Reuters


tagovi

Liga nacijasportsko klađenjekalkulacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara