Antonio Konte (AFP)
Antonio Konte (AFP)

Konte opet promenio ploču: Moji fudbaleri su najbolji na svetu, ali moraju da napreduju

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 00:59

Nije italijanski stručnjak pominjao otkaz posle eliminacije od Midlzbroa, kao što je to činio pre nedelju dana posle poraza od Barnlija

Nastavlja Totenhem Antonija Kontea da igra po principu toplo-hladno. Taman vas Sparsi oduševe, pobede Mančester Siti na Etihadu, a ono usledi poraz od Barnlija. Pa opet zablistaju, spakuju četiri komada Lidsu tako da pomislite da Midlzbro mora pasti u osmini finala FA kupa, jedinog takmičenja u kojem je londonski klub imao kakvu-takvu šansu da osvoji trofej ove sezone, opet krah i eliminacija.

U poslednje dve nedelje često je Konte u izjavama nakon utakmica menjao ploču. Recimo, 17. februara, nakon dva vezana Premijerligaška poraza pričao je kako je gledajući sa strane video mnogo više prostora za napredak, pa nije uspeo ni da završi rečenicu. Onda ga je, logično, ponela euforija senzacionolne pobede protiv Građana u Mančesteru, posle koje je pričao da je srećan što ima vrhunske fudbalere poput Kejna i Lorisa. Onda mu je četu razoružao Barnli, pa je najvaljivao otkaz, a izjave posle razočaravajućeg meča sa članom Čempionšipa sugerišu da Konte ne planira da ide...

Izabrane vesti

"Ja sam trener ovog tima i kada ste trener vaši igrači su vam najbolji na svetu. Isto važi i za mene. Zato ja mogu da smatram moje fudbalere najboljima na svetu, ali možemo da radimo i da napredujemo u budućnosti. Zaboleo me je ovaj poraz, ali ne samo mene, već igrače i sve one koji rade u Totenhemu", rekao je Italijan nakon poraza u posle produžetaka na Riversajdu.

Nije Antonio Konte mešao karte i preslikao je identičnih startnih 11 koji su izašli na teren protiv Lidsa. Umesto novog zatrpavanja protivničke mreže, domaćin je zaistavio napadačku oštricu rivala u sastavu Kejn - Son - Kuluševski.

"Moji stari treneri u Italiji su me učili su me da trener mora da primenjuje metod šargarepe i pruta (nagrade i kazne). Ja moram da ga primenim na pravi način. Nakon poraza od Barnlija odabrao sam prut i pobedili smo Lids u narednoj utakmici. Posle Lidsa sa se poslužio šargarepom i izgubili smo. Trener mora da ima jasna uputstva i smernice. Znam da postoji mnogo prostora za napredak", objasnio je Konte.

Zna Konte i gde je večeras napravljen propust.

"Morali smo da ubijemo utakmicu ranije. Kada igrate ovakav tip meča, morate da presudite protivniku, mora da oseti da je pred njim teška noć. Umesto toga, dozvolili smo im da se naoružaju samopouzadanjem i da stvaraju gol šanse. Moramo da izvučemo debele pouke iz ovog poraza", zaključio je italijanski strateg.


tagovi

FA kupTotenhemAntonio Konte

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara