Konte, ovo ti zoveš fudbalom? Plavci ubijeni u pojam na Etihadu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.03.18. | 18:50

Brutalna terenska dominacija domaćina i potpuno bezopasni gosti u razočaravajućem derbiju Premijer lige

Derbi, koji danas nije zaslužio taj epitet. Jedan tim je igrao fudbal, drugi nije, mada nije ni mogao, s obzirom da je naspram sebe imao dominantnog protivnika. Mančester Siti je savladao Čelsi na svom Etihadu sa 1:0. Nije to bila rezultatski ubedljiva pobeda, ali su Plavci potpuno ubijeni u pojam. Šutnuli su tri puta ka golu rivala i to van okvira, dok je lopta u posedu ekipe Đozepa Gvardiole bila neverovatnih 74 posto.

Ovo večeras se ne može nazvati velikim derbijem engelskog fudbala…

Izabrane vesti

Antonio Konte je zaigrao bez klasičnog napadača, pokušao je sa Edenom Azarom kao „lažnom devetkom“ da ubrza protok lopte i pripreti iz kontranapada, ali je domaćin vrlo brzo razbio tu koncepciju, stavio loptu kod ključ i strpljivo čekao svoju šansu.

Ona je stigla na samom početku drugog poluvremena, kada je David Silva pobegao iza leđa svojim čuvarima, poslao loptu na drugu stativu, a tamo je na mestu bio Bernardo Silva. Ne samo da je Portugalac bio sam, već je odbrana gostiju dozvolila da im prilikom dodavanja španskog veziste lopta dva puta udari o zemlju u petercu i stigne na drugu stranu. Nemoćni Kurtoa je već padao i bespomoćno pokušavao da dohvati loptu koja je bila van domašaja njegovih ruku.

Od tog trenutka ni odbrana Čelsija, koja je do tada manje-više odrađivala posao kako je trebalo, više nije mogla da se poveže. Domaćin je kontrolu utakmice do isteka 90. minuta učinio još brutalnijom, a sa druge strane Plavci su u nekoliko navrata bespomoćno stajali naspram svojih protivnika i gledali šta će se dogoditi. Mančester Siti je Čelsi večeras učinio potpuno beskrvnim.

Takođe, delovalo je kao da je pobeda od 1:0 nešto što je apsolutno zadovoljavalo domaći tim. U par navrata i kada su mogli da upute udarac iz daljine izabranici Đozepa Gvardiole to nisu čunili, već kao da su želeli da iz neke uigrane akcije dokusure protivnika. Čelsi je često bio u problemu kada je pokušavao da iznese loptu sa svoje polovine, a kada bi to učinio praktično nije znao šta će sa njom.

Italijan je tek u 78. minutu uveo Žirua, a u 90. Alvara Moratu. Tek u nadoknadi vremena, kada su gosti krenuli "grlom u jagode" stvorila se iznenadna pozicija za Markosa Alonsa, ali i udarac u skladu sa kompletnim tokom utakmice.

Čelsi o šampionskoj tituli odavno ne razmišlja, a ukoliko nastavi ovak uskoro neće moći da planira ni novo učešće u Ligi šampiona, jer Junajted, Totenhem i Liverpul u ovom trenutku deluju kao znatno ozbiljniji konkurenti za elitno takmičenje.

PREMIJER LIGA - 29. kolo

Subota:

Barnli - Everton 2:1 (0:1)
/Barns 56, Vud 80 - Tosun 20/

Lester - Bornmut 1:1 (0:1)
/Marez 90+7 - King 35/

Sautempton - Stouk 0:0

Svonsi - Vest Hem 4:1 (2:0)
/Ki 8, Van der Horn 32, King 48, Aju 63pen - Antonio 79/

Totenhem - Hadersfild 2:0 (1:0)
/Son 27, 54/

Votford - VBA 1:0 (0:0)
/Dini 77/

Liverpul - Njukasl 2:0 (1:0)
/Salah 40, Mane 55/

Nedelja:

Brajton - Arsenal 2:1 (2:1)
/Dank 7, Mari 26 - Obamejan 43/

Mančester Siti - Čelsi 1:0 (0:0)
/Bernardo Silva 46/

Ponedeljak:

21.00: (6,50) Kristal Palas (3,90) Mančester Junajted (1,55)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara