Konte počeo pomirenje sa Interovim navijačima: Murinjo je imao pravo da pokaže ono Juventinima

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.19. | 12:02

Plus o razlika u engelskom i italijanskom fudbalu

Čim dođe do situacije da neki veliki klub traži trenera ili se sprema da ga traži, jedno od imena koje se automatski povezuje je Antonio Konte. Otkako je letos dobio oktaz u Čelsiju, Italijan se dovodio u vezu sa Real Madridom, Bajernom, Mančester Junajtedom, Interom, Milanom, Romom...

Ipak, nije dobio zaposlenje jer još nije ni zvanično slobodan trener. I dalje traje sudski spor sa Čelsijem u kojem traži dodatnih 10.000.000 evra pored obeštećenja koje je već dobio. Tužio je Čelsi da mu je  upropastio sezonu jer mu je dao otkaz skoro na početku sezone kada su svi veliki klubovi već imali trenere i kada mu je bilo daleko teže da da nađe novo zaposlenje. Sudski spor traje i biće okončan u narednim nedeljama.

Izabrane vesti

A onda će Konte imati odrešene ruke da izabere novi klub. U poslednje vreme ga najčešće dovode u vezu sa Interom. Spekuliše se da su Spaletijevi dani odbrojani i da će sigurno biti smenjen na kraju sezone. Direktor Marota bi na klupi najradije video Kontea. Već ge ja dovodio u Juventus kada su u tandemu vratili Bjankonere na pijadetsal italijanskog fudbala i kada je započela dominaciju na koju se kasnije nadovezao Maks Alegri.

Marota želi nešto slično i u Interu, a Konte je sinočnjom izjavom u jednoj televizijskoj emsiiji zagolicao javnost i na neki način počeo da se udvara Interovim navijačima za koje je odavno jedan od najmoraženijih neprijatelja iz Torina. Još od igračkih dana...

Naime, Konte je pohvalio idola Interovih navijača i svog ljutog protivnika Žozea Murinja. Upitan je da prokomentariše gest Murinja od prošle jeseni kada je sa Mančester Junajtedom pobedio Juventus u Torinu, a potom provocirao navijače gestom sa rukom na uhu.
„Sa Interom je osvojio tripletu, sa Čelsijem je osvojio tri Premijer lige i mislim da ima pravo na takav gest. Naravno, potrebno je međusobno poštovanje sa navijačima. Ali kako od trenera prema navijačima, tako i od navijača prema trenerima. Murinjo je osvojio mnogo toga u karijeri i ovim gestom je to hteo da pokaže. To je on“, iznenadio je Konte stajanjem u odbranu čoveka sa kojima je imao prilično neprijatne epizode.

Pogitovo je iznenađenje što je na neki način stao protiv navijača Juventusa u kojem je doživeo zaltne godine kao igrač, bio kapiten, a potom i uspešan trener.

Na pitanje gde vidi sebe od sledeće sezone, rekao je:
„I ja bih voleo da znam. A trenuzno ne znam... Mogu da odem samo u klub koji ima projekat na duže staze“.

Interesantno je da još nije napustio Ostrvo.
„I dalje živim u Londonu jer želimo da naša ćerka iskoristi priliku i nauči engleski. Stanujemo u Kobamu, provinciji u kojoj je Čelsijev trening centar i tamo nema bogzna šta da se radi. Uglavnom provodim vreme na kauču gledajući fudbal“.  

Ne žali što je došao u Čelsi.
„Čelsi je bio veoma važno iskustvo u mojoj karijeri. Svaki trener treba da ima iskustvo u inostranstvu i da se suočava sa drugačijom kulturom i jezikom. Zadvoljan sam periodom u Čelsiju. Osvojili smo titulu i igrali dva finala FA kupa za dve sezone“.

Opisao je i neke razlike između engelskog i italijanskog fudbala.
„Mnogo je razlika. Pre utakmice u Italiji, atmosfera u svlačionici je kao da ulaziš u crlkvu. U Engleskoj pojačaju muziku do daske čim izdiktiram startnu postavu. Nije mi bilo lako da se na početku naviknem na takve stvari, ali sam vremenom uspeo. Nemoguće je da sve promeniš. Najviše problema sam imao sa razlikama u ishrani. Što se fudbala tiče, postoji razlika u intenzitetu trčanja engleskih timova. Ako poredite utakmice u Engleskoj i Italiji, vidite da je kod njih mnogo manje akcenta na taktiku i da često sve karte bacaju u stihijski napad“.

(FOTO: reuters)


tagovi

Žoze MurinjoAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara