Antonio Konte
Antonio Konte

Konte se iskomplikovao, znači - Solari

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 16:20

Real Madrid će večeras imenovati trenera drugog tima, jer Florentino Perez nema alternativu za Italijana

Veliki udarac za Florentina Pereza, koji je sada primoran da pregovara sa drugim trenerima. Iako je sve ukazivalo na angažovanje Antonija Kontea, koliko od sutra, pregovori sa italijanskim stručnjakom ispostavili su se kao mnogo komplikovaniji nego što se to činilo u prvi mah, pa je doskorašnji trener Čelsija trenutno daleko od Madrida, prema informaciji Marke.

Iako ugledni španski list ne odbacuje mogućnost da Konte na kraju ipak sedne na užarenu klupu Kraljevskog kluba u nekom trenutku, u španskoj prestonici ponovo su aktuelna imena Santijaga Solarija i Roberta Martineza, koji su lične želje predsednika Reala. Opet, i angažovanje selektora Belgije deluje kao komplikovan posao zbog jakog ugovora kojim je vezan za ovu selekciju.   

Izabrane vesti

Jedno je sigurno, uprava Reala smeniće na sastanku ovog popodneva Đulena Lopetegija i imenovati Solarija kao prelazno rešenje za narednih nekoliko utakmica (verovatno do reprezentativne pauze). Takođe, ne očekuje se da Madriđani večeras obelodane i ime trenera koji će voditi Real do kraja ove sezone jer je, uprkos najavljenom dolasku Kontea u Madrid, situacija sa njegovim angažovanjem poprimila neočekivani tok.

Njegovu poziciju pokvarilo je saznanje o sukobima se nekolicinom fudbalera Čelsija, a pojedini članovi uprave smatraju i da bi Argentinac Solari bio ključni čovek u tranzicionom periodu koji očekuje Real u narednim mesecima. Takođe, danas neće biti pres konferencije posle sastanka Uprave, te će se kratka era Đulena Lopetegija na klupi šampiona Evrope završiti običnim saopštenjem.

Takođe, Marka piše i da sa svakim minutom koji prođe, Antonio Konte ima sve manje šanse da preuzme Real iako je u nedelju uveče bio prva i glavna želja Florentina Pereza. Trenutno u Madridu ne postoji prava alternativa za Italijana što je detalj koji ide u prilog Solariju, treneru drugog tima Madriđana.

Foto: Reuters


tagovi

Antonio KonteFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara