Kosan opet sapleo Zvezdu - Eskić za bod Kruševljana u 91. minutu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.03.18. | 20:24

Napredak jo[ jednom odoleo crveno-belima...

Kosanov Napredak ima, lek ili čaroban napitak za Crvenu zvezdu! Jesenas su lidera Superlige porazili pod Bagdalom, a večeras su navijačima i igračima srpskog vicešampiona servirali remi! I to na bolan način u 91. minutu. Bilo je u toj akciji Čarapana i pogotku Eskića mnogo simbolike i još više pravde: Crvena zvezda - Napredak 1:1.

Iskusni superligaški vuk Milorad Kosanović ponovo je pokazao svoje čuvene moći kada su u pitanju dueli sa jačim i kvalitetnijim od sebe. Naplatio je trener Kruševljana bledu igru tima sa Marakane i atipičnu uplašenost, nekakv čudan nerv bojažljivih momaka koji do sada nisu demonstrirali.

Izabrane vesti

Igrači koji su gazili stadionima u Kelnu i Londonu stidljivo su se povukli posle vodećeg pogotka Nenada Krstičića, pa su zasluženo kažnjeni za sve ono što nisu prikazali u sudaru sa Vojvodinom. Oduzeo je Napredak crveno-belima autoritet, agresiju, smislenost, hrabrost i ono što Vladana Milojevića najviše treba da brine - potentnost u poslednjoj trećini terena. Nije to bila Zvezda od jesenas, nije to bila igra pamćenje... S druge strane Napredak je i u trenucima u kojima je gubio čuvao glavu, sačekao da Milorad Kosanović pretumba ekipu izmenama i - poentirao. Veliko bravo za Kruševljane i njihovog trenera Kosanovića. Zvezda je ostala na bezbednih 12 bodova prednosti, ali sa vidljivim nedostacima u igri. Baš vidljivim.


CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 1:1 (0:0)
/Krstičić 52 - Eskić 90+1/

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Majo Vujović;

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić (od 76. Frimpong), Le Talek, Rodić -
Račić (od 84. Jovičić), Krstičić - Milić (od 58. Adžić), Milijaš, Radonjić - Pešić.

Napredak (4-2-3-1): Napredak (4-2-3-1): Ni. Petrović - Boranijašević, Simonović, Veškovac, Ne. Petrović - Kostić,
Eskić - Ndiaje (od 63. Markovski), Vulić (od 64. Zec), Vukanović - Nikolić (od 83. Rušević).
 


Problemi u poslednjoj trećini terena ne da su se povukli, nego su se multiplikovali kada je reč o crveno-belima. Nije bilo strpljenja, nije bilo poslednjeg, sažvakonog pasa ka usamljenom Aleksandru Pešiću, nije bilo strpljenja i agresije. Zvezda je bila bolja, ali ne superiorna i odlučna. Osetio je to Vladan Milojević, pošto je već u 25. minutu počeo da širi ruke i aplauzom pozdravlja pokušaje sa distance Nemanje Radonjića i Nenada Krstičića. Spoznao je da crveno-beli moraju na ozbiljna testiranja da stave Nikolu Petrovića kako bi se otrgli od nervoze.

S druge strane Kosanović je još jednom demonstrirao da u prstu ima ovu našu ligu, jasno napipavši način na koji može da uštopuje Zvezdin ofanzivni potencijal. Iz tog zagrljaja iskradali su se samo Radonjić povremeno i kapiten Milijaš, koji je u jednoj situaciji lepo ćušnu loptu Pešiću.

Iako se igralo na Napretkovoj poslednjoj trećini terena, Kruševljani su mogli do vođstva. Sačekali su kontru u 20. minutu, ali je Aleksa Vukanović otišao suviše udesno.

Malo, malo sadržaja posebno za Zvezdine standarde...

Slično kao prvo poluvreme počeo je nastavak. Crveno-beli su stezali, borili se za prostor i konačno dočekali da popusti kruševačka brana. Posle četvrtog kornera u šest minuta, lopta je servirana na levicu Krstičića. Još u zaletu videlo se da tu neće biti greške i da će Petrović biti nemoćan.

Sve je izgledalo kao rutinsko odrađivanje posla. Međutim, izgleda da je Napredak odlučio da pošalje crveno-bele u đačku klupu i natera ih da nauče ono što nisu protiv Voždovca. Prvo je Vukanović pogodio stativu, a potom je Eskić na pas pomenutog Vukanovića kofom leda polio prisutne na stadionu Rajko Mitić - 1:1


SUPERLIGA - 28. KOLO

Bačka - Mačva 2:1 (0:1)
/Luković 59 i 86 - Matić 74/

Mladost - Vojvodina 0:3 (0:1)
/Mihajlović 32, Eze 62 i 81/

Zemun - Voždovac 3:0 (1:0)
/Đenić 29, Vučić 70 pen/

Čukarički - Partizan 0:2 (0:2)
/Tavamba 20, Ožegović 23/

Radnički - Spartak 0:2 (0:0)
/Nikolić 69, Đuričin 77/

Rad - Javor 2:0 (0:0)
/Lutovac 77, 82/

Radnik - Borac 1:0 (0:0)
/80pen/

Crvena zvezda - Napredak 1:1 (0:0)
/Krstičić 52 - Eskić 90+1/

Foto: Starsport


tagovi

Jelen Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara