Fudbaleri Kostarike (©Reuters)
Fudbaleri Kostarike (©Reuters)

Kostarika pleše po taktovima Džoela Kembela, Rid bombom začinio pobedu Jamajke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 05:52

Noćas bez iznenađenja na Gold kupu

Poslužiće Jamajkancima i Kostarikancima grupna faza Gold kupa za zagrevanje. Odskaču kvalitetom i apsolutno ne bi trebalo da imaju nikakvih problema da uđu u završnicu.

Lako je udarati recke kada u timu imate majstore poput Brajana Ruiza i Džoela Kembela. Mada, protiv Gvadalupea nisu morali ništa spektakularno da urade, jer je rival delio poklone - 3:1 (2:1).

Izabrane vesti

Utrkivali su se defanzivci Gvadalupea ko će napraviti kardinalniju grešku i na tacni servirati lopte Kostarikancima. Iz dve greške proistekli su brzi golovi Kostarike. Džoel Kembel je otvorio Gvadalupe već u 6. minutu, a potom je asistirao Lasiteru.

Prepolovila je Anžolomin sastav prednost golom u nadoknadi prvog dela igre, nije Kostarika imala mira sve do sredine drugog poluvremena iako je od 54. minuta imala igrača više. Jedan ozbiljniji napad bio je dovoljan Kostarikancima da zatresu mrežu. Dijaz je proleteo po levom boku, zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Selso Borhes ju je poklopio i potvrdio trijumf.

Jamajka je pre početka Gold kupa označena kao najozbiljniji rival Amerikancima i Meksikancima. Večiti vladari Gold kupa nisu impresionirali na startu. To posebno važi za Meksiko, koji je sa Trinidadom i Tobagom podelio bodove, pa Jamajkanci ne mogu biti nezadovoljni sa samo 2:0 (2:0) protiv Surinama.

Leon Bejli sakrio je loptu kod prvog gola, uspeo je da je provuče do saigrača, a napad je krunisan efektnim golom van kaznenog prostora. Nišanske sprave idealno je podesio Šamar Nikolson.

Prvi lep, drugi prava bomba. Sela je lopta Fulamovom vezisti Bobiju Ridu. Uhvatio je Rid volej, pocepao mrežu i zajedno sa Nikolsonom izveo Rege momke na pravi put.

GOLD KUP – 1. KOLO

GRUPA A

Nedelja

Meksiko - Trinidad i Tobago 0:0

Ponedeljak

Salvador - Gvatemala 2:0 (0:0)

/Roldan 81, Rivas 90+6/

GRUPA B

Ponedeljak

Kanada - Martinik 4:1 (3:1)

/Larin 16, Osorio 20, Eustakio 26, Korbeanu 89 - Rivijer 10/

SAD - Haiti 1:0 (1:0)

/Vins 8/

GRUPA C

Utorak

Jamajka - Surinam 2:0 (2:0)

/Nikolson 6, Rid 26/

Kostarika - Gvadalupe 3:1 (2:1)

/Kembel 6, Lasiter 21, Borhes 70 - Mirval 45+5/

GRUPA D

Sreda

01.00: (2,40) Katar (3,10) Panama (3,20)

03.00: (1,13) Honduras (8,50) Grenada (19,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Gold Kupreprezentacija Jamajkereprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara