Kovač je rekao Luki - čekam te u Bajernu

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 09:23

"Da se razumemo, ne trčimo za parama. Ali zašto bi neko igrao za platu od 1.000.000 evra, a Luka za 300.000... A taj neko nije bolji. To je jedno, a drugo - Real, Bajern, Napoli... ko god da bude, računaće na njega ozbiljnije ako mu daju platu koju traži", priča otac Luke Jovića u intervjuu za Alo

Otac najtraženijeg srpskog fudbaler Luke Jovića u opširnom intervjuu za list Alo govorio je o mnogim stvarima iz karijere i odrastanja svog sina. Sada je došlo vreme da se ubiraju plodovi, napadač Ajntrahta gotovo svakodnevno je tema evropske sportske štampe i svi nestrpljivo čekamo da vidmo u kom će velikanu nastaviti karijeru.
"Lepo je biti Lukin otac. Prelepo. Sad je tako, a kako je bilo"...

Ovim rečima započeo je priču Milan Jović, podsetivši na teške dane kada je svakodnevno odvozio i dovozio sina sa treninga, spavao u kolima, čuvenom "pasatu", ispod južne tribine Zvezdinog stadiona...
"Koliko mi je samo njih reklo: Da li si ti normalan, kuda vodiš to dete? Tvoj mali da igra u Zvezdi? Nema šanse! Sad ti isti govore: Videli smo odmah da ima talenta, samo mu je trebala podrška... Bilo je još talentovane dece koje sam ja vozio na treninge jer su im očevi išli svojim poslom, ili sedeli po kafanama. Zato i nisu uspela. A Luka je uvek imao nas, svoju porodicu, zato mu ništa nije falilo".  

Izabrane vesti

Pasat karavan u kom su Milan i Luka spavali ispred Marakane nema cenu, nije na prodaju.
"Srediću ga da bude eksponat u dvorištu. Još dok je Luka bio u Benfiki, govorili su mi da ga ne prodajem, jer će jednog dana vredeti više nego nov 'mercedes'. Neću ga nikad prodati. I pamtiću dok sam živ da nas nikad na putu nije ostavio. Služio je i kao hotel, Luka to i dalje pamti". 

Posle mnogo teških godina, odricanja, probijanja do prvog tima, Luka je uspeo sve da naplati. I tek će. Milan se ne opterećuje mnogo time gde će njegov sin nastaviti karijeru, ali kao i svi i on ima svoju ideju šta bi bilo najbolje za njega.
"Da se razumemo, ne trčimo za parama. Ali zašto bi neko igrao za platu od 1.000.000 evra, a Luka za 300.000... A taj neko nije bolji. To je jedno, a drugo - Real, Bajern, Napoli... ko god da bude, računaće na njega ozbiljnije ako mu daju platu koju traži. Da prihvati siću ne bi ga bilo nigde. Zato nam je cilj da mu plata bude veća, da mu garantuje da će stalno igrati. Eto, zbog toga se možda sada malo zateže, a ne zato što smo gladni. Ja sam rekao Faliju (Ramadaniju): Uzmi milione na Luki, samo da on igra. Videćemo gde će". 

Milan je govorio i kako je Niko Kovač imao ogroman uticaj na Lukin razvoj...
"Ulazi Luka dva puta sa klupe i oba puta da gol. Sad ja očekujem treću će početi. Kad ono ni minut! Tražim ja sastanak sa Kovačem. Dva sata smo razgovarali. I kaže on meni: Ako mu dozvolim da igra pet utakmica zaredom pomisliće da je igračina. A Balkanac je to. Ja sam rođen u Nemačkoj, ali znam taj mentalitet. Svima koji dođu sa prostora bivše Jugoslavije, da izvinete, moraš da j..eš mater da bi postali igrači. Mlado je to. Mora da shvati šta je Bundesliga. Ribam ga na treningu i kad je najbolji. Ima da piša krv. Ali napraviću od njega igrača, biće jedan od najboljih u Evropi. Takvog još nisam trenirao. I znate šta je Kovač rekao Luki kad je odlazio? Ti si igrač za Bajern. Čekam te".   

I Milan smatra da je za njegovog sina najbolji izbor Bajern...
"Gigant. Mašinerija. Luki odgovara stil koji se forsira u Bundesligi. Svi trče, otvara mu se puno prostora. Italijanska liga je, recimo, skroz drugačija. Uverio se u to kad je igrao protiv Lacija i Intera. Kaže dobio batina i batina, sav igreban i izudaran. U Nemačkoj se igra za gol više".  

Milan Jović govorio je o još mnogo tome, među kojima o odnosu sa Falijem Ramadanijem, Lukinom povratku u Zvezdu, Savi Miloševiću, nepravdi koja se čini njegovom sinu u reprezentaciji...

O svemu tome čitajte u današnjem štampanom izdanju lista Alo

Foto: Reuters


tagovi

Luka JovićMilan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara