Screenshot: Youtube.com
Screenshot: Youtube.com

Krajova ne odustaje od trona

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 14:17

Univerzitatea bi mogla da priđe na samo bod lider

Do plej-ofa se činilo da će se trka za titulu u Rumuniji voditi udvoje. Ipak, FCSB je posustao, a Krajova pokazala da je spremna da preuzme presto. Neporažena je u plej-ofu, a u petom kolu gostuje ekipi Akademike Klinčeni, koja zna samo za poraze u drugoj fazi takmičenja (20.00). Trijumf je imperativ, posebno jer će u okviru tekućeg kola Kluž i sastav iz Bukurešta ukrstiti koplja (ponedeljak, 19.30).

20.00: (7,00) Klinčeni (3,50) Krajova (1,60)

Izabrane vesti

Fudbalerima Krajove je minule sezone titula izmakla u poslednja tri kola. Posle poraza od Kluža u osmoj rundi plej-ofa pala je na drugo mesto, da bi sastav iz Transilvanije ostao na čelu i tako osvojio još jedan šampionski pehar. Iako se nije činilo da bi Krajova mogla da se umeša u borbu za tron i ove takmičarske godine, puleni Marinosa Uzinidisa su serijom sjajnih rezultata uspeli da pomrse račune Železničarima i nekadašnjoj Steaui.

Neporaženi su belo-plavi na poslednjih 11 mečeva, u plej-ofu su najpre remizirali sa Sepsijem i Botošanijem, ali su potom pobedili i Kluž (2:1) i FCSB (2:0). Za rivala u petom kolu imaju ekipu koja je u drugom delu sezone nizala samo poraze i pritom postigla jedan gol, a pritom nije predala papire za UEFA licencu, što je jasan pokazatelj da odustaje od borbe za plasman na evroscenu.

Ipak, tim iz Klinčenija, najmanjeg grada koji ima predstavnika u elitnom rangu rumunskog fudbala (broji oko 5.000 stanovnika), pokazao se kao tvrd orah protiv Univerzitatee. U dva ovosezonska duela ostao je neporažen, najpre je slavio u Krajovi (1:0), dok je na svom stadionu izvukao bod u susretu koji je okončan bez golova.

Trener Krajove Uzunidis ističe da očekuje još bolja izdanja svojih izabranika, kojima poručuje da igraju sa više samopouzdanja.

"Rekao sam igračima pre utakmice da promene par stvari, da igraju sa više samopouzdanja. Kao što sam rekao i pred Kluž, očekujem da igramo bolje jer znam da to možemo. Još puno utakmica je pred nama, sledi veoma težak duel sa Klinčenijem. Možda izgubimo fokus posle minula dva meča. Ne razmišljamo o drugim stvarima, trenutno smo treći".

RUMUNIJA, PLEJ-OF - 5. KOLO

Subota

Botošani - Sepsi 2:1 (1:0)

Nedelja

20.00: (7,00) Klinčeni (3,50) Krajova (1,60)

Ponedeljak

19.30: (2,85) FCSB (3,00) Kluž (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Univerzitatea KrajovaAkademika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara