Stadion u Krajovi (©Reuters)
Stadion u Krajovi (©Reuters)

Krajova nije odustala od titule

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 13:13

Vicešampion Rumunije šest mečeva bez pobede, od toga pet remija u nizu. Arđeš stiže posle velikog boda protiv FCSB-a. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – čak 1,43. Nigde nećete moći da nađete veću

Prošle sezone je Krajova bila vicešampion Rumunije. Tek u poslednjem kolu pala je odluka o kruni, a ona je treći put uzastopno završila u Transilvaniji u vitrinama Kluža. Na početku nove sezone Krajova je odlično počela, dugo je bila lider, ali je usledio pad. Najbolji napadač Elvir Koljić teško se povredio na startu šampionata, a krenuo je sa šest pogodaka. Usledio je i odlazak s kormila Italijana Kristijana Bergodija.

Vicešampion Rumunije je u seriji od pet remija, a nije slavio već šest kola, još od 14. decembra kada je pobeđena Uta iz Arada (2:1) u gostima. Usledio je poraz u derbiju od FCSB-a (0:2) i veliki niz nerešenih ishoda, prvo dva puta bez golova, a na poslednje tri utakmice rezultat je bio 1:1.

Izabrane vesti

I konkurenti za titulu, FCSB i Kluž prosipaju bodove, pa trka za titulu nije izgubljena. Krajova zaostaje šest bodova za gigantom iz Bukurešta, a danas (19.00) u prvom meču 20. kola na svom stadionu Jon Oblemenko dočekuje Arđeš. Tim iz Piteštija ne zna za poraz na šest poslednjih mečeva, a u prošlom kolu je iznenadio na svom terenu FCSB-a (0:0).

"Teška utakmica protiv ekipe koja dolazi sa puno samopouzdanja posle pozitivnog rezultata u poslednjem meču sa FCSB-om. Verujem da možemo da pobedimo. Mislim da nam treba malo da krenemo napred, da počnemo da pobeđujemo. Imamo dosta situacija za postizanje pogotka, ali fali realizacija“, rekao je trener Krajove Korneliu Papura, prenosi Digisport.

Krajova nije dobila na svom terenu poslednje tri utakmice. Na startu ove sezone vicešampion Rumunije je pobedio novog člana elite u gostima sa 2:1 pogocima Kikaldaua i Koljića.

Podsetimo, posle 30 kola, odnosno dvokružnog sistema takmičenja, najboljih šest timova nastavljaju bitku za titulu i plasman u evropske kupove.


tagovi

Rumunija 1RumunijaUniverzitatea KrajovaArđeš Pitešti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara