Kralj derbija i noćna mora Milana - Mauro Ikardi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.10.18. | 22:33

Argentinac ponovo u poslednjim trenucima odlučio okršaj sa gradskim rivalom - 1:0

Ako je neko uvek spreman da presudi Milanu to je Mauro Ikardi! Baš kao i pre godinu dana fantastični Argentinac je u poslednjim trenucima utakmice postigao odlučujući pogodak, tada za het-trik, ovoga puta za jedini gol u prvom Derbiju dela Madonina u sezoni - 1:0 (0:0).

Ovo je ukuno peti pogodak sjajnog kapitena Intera protiv Milana, koji je Nerazure približio na ne toliko velikih šest bodova zaostatka za Juventusom. Prvo poluvreme za više nego pozitivnu ocenu, drugo daleko ispod očekivanog, ali na kraju zasluženo slavi u ovom trenutku bolji tim.

Izabrane vesti

Mnogo trčanja, žestokih duela i opasnih, ali nedovoljno preciznih, udaraca. Dva poništena gola zbog ofsajda... Inter i Milan su sa možda i prevelikom željom ušli u utakmicu, što je rezultiralo i prevelikom potrošnjom energije, pa se u drugom delu meča daleko više vodilo računa da se napravi neka greška koja bi mogla da reši ishod utakmice.

Inter je delovao nešto dinamičnije, u uvodnim trenucima meča je prednjačio Radža Najngolan, ali je popularni Nindža već nakon pola sata igre morao van terena, što je bio rezultat nezgodnog starta Lukasa Bilje. Komandu nad veznim redom Nerazura tada je preuzeo Borha Valero, što je u korenu promenilo filozofiju igre ekipe Lučana Spaletija.

gallery

Milan je otvoreno ušao u derbi, pre svega kada je žustrina u pitanju, ali su Rosoneri znatno teže dolazili u izgledne situacije pred golom rivala. Sve je moglo da se promeni u 42. minutu, ali je tada opravdano poništen gol Musakija zbog ofsajda.

Ipak, ekipa Đenara Gatuza je igrala u identičnom ritmu gotovo čitav meč. Delovala je mirnije i strpljivije od Intera, a takav način igre je mogao da joj donese željeni rezultat u završnici meča, kada se iznenada u izglednoj situaciji našao Suso, ali njegov udarac ipak nije bio dovoljno dobar da bi se ugrozio koncentrisani Handanović.

Lučano Spaleti je u drugom poluvremenu zbog povrede ostao i bez Perišića, dok poslednja izmena u vidu Antonija Kandreve apsolutno ništa nije promenila na terenu. Slična je situacija i sa ulaskom Patrika Kutronea, koji je zamenio Čalhanoglua na levom boku, ali je bilo jasno da to nije njegova prava pozicija.

A onda kada su svi na Đuzepe Meaci iščekivali da sudija Marko Gvida odsvira kraj utakmice, usledio je odličan centaršut Vesina i sjajna reakcija fantastičnog Ikardija, koji je postao prava noćna mora slavnog Milana. Odlučujući pogodak ide i na dušu mladog Đanluiđija Donarume, koji je loše procenio let lopte, a onda je bio kratak da zaustavi Ikardijev udarac glavom.

 

SERIJA A - 9. KOLO

Subota

Roma – SPAL 0:2 (0:1)
/Petanja 38 pen, Bonifaci 56/

Juventus - Đenova 1:1 (1:0)
/Ronaldo 18 - Besa 67/ 

Udineze - Napoli 0:3 (0:1)
/Ruiz 14, Mertens 82 pen, Rog 86/

Nedelja

Frozinone - Empoli 3:3 (1:1)
/Silvestre 8ag, Ćiofani 54pen, 63 - Zajc 32, Silvestre 48, Udžan 79/

Bolonja - Torino 2:2 (0:1)
/Santander 59, Kalabrezi 77 - Falke 13, Bezeli 54/

Kjevo - Atalanta 1:5 (0:2)
/Iličić 84pen - De Ron 25, Iličić 28, 50, 52, Gosens 72/

Parma - Lacio 0:2 (0:0)
/Imobile 81pen, Korea 90/

Fiorentina - Kaljari 1:1 (0:0)
/Veretu 60pen - Pavoleti 69/

Inter - Milan 1:0 (0:0)
/Ikardi 90+2/

Ponedeljak
20.30: (2,10) Sampdorija (3,45) Sasuolo (3,50)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Mauro Ikardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara