Kraljevići neka sačekaju, samo je jedan kralj fudbala!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 22:32

Lionel Mesi osmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu

Divi se Evropa golovima Erlinga Halanda, i plejmejkerskim sposobnostima njegovog klupskog kolege iz Mančester Sitija, Rodrija. Ima mišlenja da je Kilijan Empabe trenutno najbolji fudbaler sveta, dok veliki broj fubolofila smatra da je pitanje trenutka kada će Džud Belingem dobiti Zlatnu loptu.

Može da se raspravlja o kvalitetima nadolazećih kraljevića, ali samo je jedan kralj fudbala - Lionel Mesi. Argentinac je zacementirao mesto u istoriji svetskog fudbala, pošto je večeraš na gala proslavi u Parizu osmi put u karijeri dobio Zlatnu loptu. Dileme gotovo da nije bilo za novinare i kapitene 100 najboljih svetskkih selekcija, pošto je Lionel Mesi na spektakularan način predvodio Argentinu u Kataru do zvanja najbolje selekcije sveta.

Izabrane vesti

Njegove igre na Mundijalu vrede više od svih klupskih dostignuća, posebno kada se u obzir uzme dug post Gaučosa, koji su pre Katara prethodni put bili najbolji na svetu 1986. godine. Mesi je bio impresivan u Kataru. Postigao je sedam golova na turniru, uključujući i dva u finalu protiv Francuske, u jednoj od najboljih utakmica svih vremena. Već tada se znalo da će neko teško moći da mu stane na crtu, bez obzira što je otišao tamo daleko, preko Bare, gde fudbal baš i nije referntan.

Na ovaj način Lionel Mesi je pobegao večitom rivalu Kristijanu Ronaldu na tri Zlatne lopte. Teško će neko u doglednoj budućnosti uspeti da parira Lionelu Mesiju kada je pitanju najvrednije individualno priznanje u svetu najpopularnijeg sporta.

Mesi sada ima osam Zlatnih lopti. Kristijano Ronaldo je stigao do pet, dok Marko Van Basten, Mišel Platini i Johan Krojf imaju tri. Prvi pratilac Lionela Mesija je Erling Haland, ispred Kilijana Empabea. Zatim sledi dvojac iz Mančester Sitija Kevin De Brujne - Rodri. Na šestom mestu je Brazilac Vinisijus Žunior. Slede Alvarez, Osimen, Bernanrdo Silva, Modrić, Salah, Levandovski, Bono, Gundogan, Emilijano Martinez, Benzema, Kvarchelija, Belingem, Kejn, Lautaro Martinez, Grizman, Kim, Onana, Saka, Gvardiol, Musijala, Barela, Kolo Muani, Edegard, i Diaz.


tagovi

Zlatna loptaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara