Eduard Spercjan (©Reuters)
Eduard Spercjan (©Reuters)

Krasnodar na krilima Spercjana, Jermenin preti Promesu

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 10:15

Rusija 1: Bikovi gostuju u Samari na zatvaranju 11. kola Premijer lige, a vezista gostiju ima priliku da sustigne ili prestigne napadača Spartaka na listi najefikasnijih igrača šampionata

Krasnodar, koji je u grupi lidera ruske Premijer lige, igra danas u Samari protiv Krila Sovjetov na zatvaranju 11. kola i autsajder je. Bikovi nastavljaju da napreduju i pokazuju visoke rezultate na dva fronta, ali ih ruski fudbalski stručnjaci očigledno ne cene dovoljno. Ili im ne veruju. Imaju momci Aleksandra Storožuka priliku da još jednom opovrgnu očekivanja javnosti...

U Kupu Rusije Krasnodar predvodi svoju grupu, a u šampionatu pre 11. kola zauzimao je četvrto mesto sa istim brojem bodova kao CSKA, koji je pre dva dana pobedio Himki u gostima i popeo se na drugu poziciju. Trenutno petoplasirani Bikovi bi potencijalnim slavljem došli na treće mesto.

Izabrane vesti

Sastav iz Samare s vremena na vreme odigra dobar meč. U septembru su, na primer, puleni Igora Osinkina pobedili Zenit u Kupu (2:0), a ranije su bili minut daleko od trijumfa nad Lokomotivom (1:1). Međutim, ukupno gledano, do sada je bilo vrlo malo uspeha među Krilima, a kiskevi se dešavaju čak i u okršajima sa autsajderima kao što su Fakel i Torpedo. Istina, treba napomenuti da Krila retko gube ubedljvo, a samo su od Dinama (0:2) i Zenita (0:3) izgubili sa dva ili više golova.

18.00: (2,15) Krila Sovjetov (3,40) Krasnodar (3,40)

Krasnodar je mnogo stabilniji. Između julskog poraza od Spartaka (1:4) i septembarskog od CSKA (1:4) uklopilo se šest pobeda i remi sa Dinamom (0:0). Južnjaci svoj uspeh najviše duguju Eduardu Spercjanu. U deset mečeva 22-godišnji Jermenin je postigao osam golova i pride ostvario tri asistencije. Njegovi pogoci doneli su timu 10 bodova, tačno polovinu od ukupnog broja.

Zahvaljujući odličnoj formi u klubu,

Eduard je nedavno na reprezentativne obaveze u reprezentaciju Jermenije otišao u dobrom raspoloženju i zamalo joj pomogao da se spase poraza u utakmici sa Republikom Irskom (2:3). Protivnik je u nadoknadi vremena postigao pobedonosni gol. Hoće li

Spercjan nastaviti u istom duhu, s obzirom na to da je dobio slobodan dan i nije učestvovao u utakmici protiv Nižnjeg u Kupu? Kvinsi Promes je trenutno vodeći na ligaškoj listi strelaca sa devet pogodaka.

Domaćinstvo očigledno ne utiče na rezultate Krila Sovjetova, jer je tim u Samari sakupio samo dva boda u četiri meča. Štaviše, rivali su bili skromni Torpedo i Fakel.

Što se kadrovske situacije tiče, Krila Sovjetov u meč ide bez

Fernanda Kostance i Ukrajinca Dmitrija Ivanisenije, dok je mladi srpski napadač Aleksandar Ćirović u kombinaciji za susret. S druge strane, vezista Mihajlo Banjac bi trebalo da se nađe u startnoj postavi Krasnodara, a van stroja su Aleksandr Černikov i Sergej Petrov.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

RUSIJA 1 - 11. KOLO

Subota

Orenburg - Soči 4:1 (3:0)

/Ajupov 3, Florentin 21, Sičevoj 44pen, Marin53 pen - Šipunov 68/

Himski - CSKA 1:2 (0:2)

/Magomedov 88 - Čalov 13, 38/

Lokomotiva Moskva - Ural 2:4 (0:2)

/Barinov 90+2, Ignjacev 90+3 - Kaštanov 7, Jušin 41, Ranđelović 62, Miškić 65/

Nedelja

Fakel - Torpedo Moskva 2:2 (2:1)

/Apaev 41, Božin 44 - Lebedenko 28, Smolnikov 64/

Zenit - Rostov 3:1 (1:0)

/Malkom 14, Vendel 65, Kuzjajev 77 - Komličenko 47/

Ahmat Grozni - Dinamo Moskva 2:1 (2:0)

/Shvets 22, Sadulaev 44 - Zakarjan - Gladišev 90+4/

Nižnji Novgorod - Spartak Moskva 1:2 (1:0)

/Maiga 37 - Nikolson 66, Promes 75/

Ponedeljak

18.00: (2,15) Krila Sovjetov (3,40) Krasnodar (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Krila SovjetovKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara