Hari Megvajer i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Hari Megvajer i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Kreće i Junajted: Na Lids bez Rašforda, Kavanija i Varana, debi Sanča

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.08.21. | 09:41

Norveški stručnjak Ole Gunar Solskjer ima dosta kadrovskih problema pred premijerni meč nove sezone kada stižu neugodni gosti iz Jorkšira

Da li je vreme da Ole Gunar Solskjer konačno donese prvi trofej na Old Traford?

Norvežanin i dalje ima podršku uprave, ali trofej nikako da stigne u crveni deo Mančestera. Krah velikana krenuo je odlaskom legendarnog Aleksa Fergusona. Gradski rival Siti je preuzeo primt u Engleskoj, a tu su i Čelsi i Liverpul koji osvajaju trofeje poslednjih godina. Đavoli su prošle sezone bili najbliži peharu u Ligi Evrope, ali su u finalu posle penala pali protv Viljareala.

Izabrane vesti

Ove sezone Mančester Sitiju i Čelsiju se daju veće šanse za krunu, ali imaće Solskjer jači tim nego prošle sezone. Stigao je engleski reprezentativac Džejdon Sančo iz Borusije iz Dortmunda. Odbrana je pojačana sa iskusnim Francuzom Rafaelom Varanom koga neće biti danas (13.30) na Old Trafordu kada bude stigao Lids u prvom kolu Premijer lige.

13.30: (1,60) Mančester junajted (4,00) Lids (5,70)

Prošle sezone Mančester junajted je na Old Trafordu otresao Lids sa 6:2. Sada se Paunovi uzdaju u tradicionalno dobri početak sezone za timove Marsela Bijelse. I tradicionalno loš za timove Olea Gunara Solskjera. Prošle sezone je Junajted izgubio dva prva meča kod kuće, 1:3 od Kristal Palasa i 1:6 od Totenhema.

Imaće Solskjer velikih problema oko sastava tima. Osim novajlije iz Reala, Varana, koji će naredne nedelje da debituje za Đavole, povređen je Markus Rašford. Neće tu biti ni Edinsona Kavanija koji je dobio produženi odmor posle Kopa Amerike. Najzvučnije letnje pojačanje Džejdon Sančo – stigao je iz Borusije Dortmund za 85.000.000 evra – sigurno će debitovati, ali je pitanje da li od prvog minuta.

Zbog virusa korona u timu neće biti ni Džesija Lingarda, povratnika iz Vest Hema. Napadač je imao odličnu polusezonu u redovima Čekićara, ali je pitanje da li može da se izbori za minutažu u jakoj konkurneciji u Mančesteru. Golman Din Henderson i dalje oseća posedice bolesti, pa će David de Hea sigurno da bude na golu Junajteda. Erik Bejli i Amad Dialo su se skoro vratili na treninge kluba posle Olimpijskih igara. Van konkurencije je i Aleks Teljes, prošlogodišnja akvizicija iz Porta. Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić prošle sezone je bio u drugom planu. Prednost na poziciji zadnjeg veznog imali su Brazilac Fred i Skot Mektomini.

Junajted je ipak kvalitetniji sastav, prošle sezone uverljivo drugi, delom i zbog silnih povreda u Liverpulu, Lids je bio na solidnom devetom mestu. Tim iiz Jorkšira ovog leta je otkupio Džeka Harisona od Mančester Sitija, a iz Barselone doveo Žuniora Firpa. On bi trebalo da počne meč na levom beku. Marselo Bijelsa neće moći da računa na povređenog Dijega Ljorentea.

16.00: (1,35) Čelsi (4,60) Kristal Palas (10,5)

Mančester junajted je prošle sezone primio čak 28 golova na Old Trafordu, najviše od sezone 1962/1963 kada je 38 puta vadio loptu iz mreže na svom stadionu. Statistika kaže da je prošle sezone u Premijer ligi na mečevima na Teatru snova palo najviše pogodaka, čak 68, dok je utakmicama Lidsa na gostovanjima dolazilo najviše pogodaka (67). Sve to nagoveštava da bismo mogli da gledamo goleadu na drugom meču sezone u Premijer ligi.


tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLids JunajtedDžejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara