Krenuo Partizan: Nebo je limit za nas

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.06.18. | 10:35

Crno-beli bez Jankovića, Pantića, Sume, ali sa Đilasom, decom Teleoptika, decom iz kadetskog sastava i uz nova lica u stručnom štabu

Vrvi u “Zemunelu” kao u košnici. Posle 19 dana odmora, okupio je Miroslav Đukić fudbalere Partizana u njihovom sportskom centru, njih čak 34 i poveo ih u novu sezonu, u kojoj će priorite biti povratak titule, kao i pokušaj još jednog proboja u grupnu fazu Lige Evrope i odbranu trofeja u Kupu Srbije.

Trener crno-belih je pozdravio sve fudbalere, uključujući i novog napadača Nemanju Nikolića, pristiglog iz Spartaka, dok je pojačanje iz portuglaskog Nasionala Rikardo Gomes, dobio nekoliko dana predaha usled obaveza u reprezentaciji Zelenortskih Ostrva. Na prozivci nije bilo golmana Vladimira Stojkovića (sa reprezentacijom Srbije na Mundijalu), Sejdube Sume (verovatno napušta klub), Danila Pantića (čeka se dogovor sa Čelsijem oko nastavka saradnje), Marka Jankovića (dobio dodatnih sedam dana odmora posle obaveza u reprezentaciji Crne Gore), međutim, to ne umanjuje ambicije crno-belih.
"Momci, nisam ni uspeo da vam čestitam na prethodnm uspesima. Nadam se da ste se dobro odmorili, jer nas očekuje teška sezona. Ne polazimo od nule kao što je bilo lane, već se nadam da ćemo odmah početi da funkcionišemo kako treba", predočio je šef stručnog štaba Miroslav Đukić.

Izabrane vesti

Prvi zadatak ovog leta je da se obezbedi plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Kao što je bio slučaj i minule sezone.
"U Evropi smo odigrali velike utakmice protiv Olimpijakosa, Videotona, Jang Bojsa, Viktorije... Imamo i sad velike ambicije. Posedujemo i kvalitet, možemo da ostvarimo uspehe. Pred nama je i liga, želimo da vratimo titulu, a Kup da odbranimo. Nalazimo se u Partizanu u kome nema limita. Jedini limit je nebo. Momci, srećno", dodao je Đukić.

S pozajmica su se vratili čuvari mreže Filip Kljajić (ugovor do 2021) i Nemanja Stevanović (do 2020) i vezista Veljko Birmančević (do decembra), iz Teleoptika u prvi tim prekomandovani desni bek Jovan Vlalukin, levi bek Zlatko Šehović, krilni vezista Jovan Kokir, štoper Pavlović, kao i iskusni napadač Vladimir Đilas, koji je u minulih godinu i po dana odigrao samo jedanu utakmicu za crno-bele. 

Miroslav Đukić je posle odlaska Andrije Delibašića odlučio da mu jedan od saradnika bude Žarko Lazetić, doskorašnji trener omladinskog tima, dok je u trenera golmana, dok se s Mundijala ne vrati Nemanja Jovšić, promovisan Đorđe Pantić. Uz to, stručni štab Partizana okrnjen je saznanjem da su pomoćni trener Ljubiša Ranković i fizioterapeut Viktor Vujošević deo ekspedicije Orlova na Mundijalu, pa dok se ne vrate…

Ekipa će se do 20. juna spremati u Beogradu, posle čega sledi odlazak u Ptuj, a tokom dvonedeljnog boravka u Sloveniji Parni valjak će imati pet testova. Rivali su mađarski Honved (25. jun), poljska Krakovija (27. jun), ruski Rostov (29. jun), slovačka Žilina (1. jul)  i ukrajinska Zarija (3. jul).


SPISAK FUDBALERA PARTIZANA NA POČETKU PRIPREMA

Golmani: Marko Jovičić, Nemanja Stevanović, Filip Kljajić, Aleksandar Popović;
Defanzivci: Miroslav Vulićević, Luka Cucin, Jovan Vlalukin, Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Bojan Ostojić, Strahinja Bošnjak, Milan Mitrović, Nemanja G. Miletić, Slobodan Urošević, Zlatko Šehović, Nemanja Antonov, Pavlović;
Vezistzi: Marko Jevtović, Saša Zdjelar, Juri Vakulko, Salu Draman, Nebojša Kosović, Zoran Tošić, Saša Ilić, Veljko Birmančević, Đorđe Ivanović, Strahinja Jovanović, Armin Đerlek, Jovan Kokir;
Napadači: Leandre Tavamba, Ognjen Ožegović, Nemanja Nikolić, Đorđe Jovanović, Vladimir Đilas.

Foto: Star Sport


tagovi

Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara