Toni Kros slavi gol Kadizu (© Reuters)
Toni Kros slavi gol Kadizu (© Reuters)

Kros iz voleja ugasio svetlo Bernabeua na 80 dana, Modrićev promašaj karijere mogao skupo da košta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 23:30

Kadiz umalo do boda protiv Reala, ali ništa od velikog iznenađenja - 2:1

Umalo od gotovog veresija u 14. kolu Primere. Real Madrid savladao je pretposlednji Kadiz 2:1 u meču kojim je spuštena zavesa na stadion Santjago Bernabeu za narednih 80 dana, kada će fudbaleri Kraljevskog kluba ponovo igrati pred svojim navijačima (trebalo je i ranije, sredinom januara, ali je duel sa Valensijom odložen zbog susreta istih rivala u Superkupu Španije koji će se ponovo igrati u Saudijskoj Arabiji), ali hladan znoj oblio je domaćine u poslednjim trenucima nadoknade.

Pogodak Lukasa Pereza u 82. minutu, posle nesigurne intervencije Tiba Kurtoe probudio je nadu gostima, a nakon odličnog poteza Alvara Negreda propustio je Alfonso Espino lepu šansu za izjednačenje. Glavom je šutirao preko gola...

Izabrane vesti

Izbegli su Madriđani kaznu za možda i najveći promašaj u karijeri Luke Modrića, koji je par minuta pre Kadizovog gola sa svega par metara promašio nebranjenu mrežu posle fantastičnog trka, driblinga i dodavanja Vinisijusa.

Delovalo je u tom trenutku da je Kadiz izbegao ubedljiv poraz, međutim pogoci Edera Milita iz 40. i Tonija Krosa iz 70. minuta umalo da budu dovoljni samo za bod. Poput većine svetskih zvezda, čini se da su i Realovi igrači uveliko mislima u Kataru, gde ih za deset dana čeka početak Svetskog prvenstva. Otud i pad koncentracije koji je doveo do primljenog gola u šestoj uzastopnoj utakmici.

Za razliku od duela sa RB Lajpcigom, Đironom i Rajo Valjekanom u pomenutom periodu, cilj je ovaj put ispunjen i tri boda osvojena.

Oba potogka Madriđani su postigli nakon popravnih akcija na kornere. Prvo je Militao ostao sam pred golom rivala na centaršut Krosa i treći put ove sezone upisao se u strelce šutem glavom. Zanimljivo, Brazilac je jedini igrač Reala koji je na taj način pogađao za Anćelotijev tim u španskom prvenstvu.

Mnogo više, ipak, pričaće se o pogotku nemačkog veziste, koji je sjajno uhvatio volej u trku i sa 17-18 metara poslao projektil u mrežu gostiju.

Ovom pobedom Real je prišao na dva boda manje od vodeće Barselone, a do kraja 2022. godine čeka ga još gostovanje u Valjadolidu, poslednjeg dana decembra, dok će Katalonci kao domaćini igrati gradski derbi sa Espanjolom.

PRIMERA - 14. KOLO

Utorak

Elče - Đirona 1:2 (1:1)

/Lirola 16 - Martin 39, Kasteljanos 66/

Atletik Bilbao - Valjadolid 3:0 (1:0)

/Guruzeta 19, 51, Vivijan 78/

Osasuna - Barselona 1:2 (1:0)

David Garsija 6 - Pedri 48, Rafinja 85/

Sreda

Almerija - Hetafe 1:0 (1:0)

/Baptistao 26/

Sevilja - Real Sosijedad 1:2 (1:2)

/Mir 44 - Serlot 20, Mendez 36/

Espanjol - Viljareal 0:1 (0:0)

/Lekomt 66ag/

Majorka – Atletiko 1:0 (1:0)

/Murići 16/

Četvrtak

Rajo Valjekano - Selta 0:0

Valensija - Betis 3:0 (0:0)

/Almeida 63, Giljamon 81p, Klajvert 93/

Real Madrid - Kadiz 2:1 (1:0)

/Militao 40, Kros 70 - Perez 82/



tagovi

Eder MilitaoReal MadridKadizPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara