Krstajić: Briha bih poslao u Hag! Da mu sude kao što su nama

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.06.18. | 16:08

Selektor Srbije o promašenom ziceru Tošića, odbrani napada Švajcarske u 90. minutu, Sergejevom učinku, očekivanjima protiv Brazila...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Feliks Brih. To je ključna reč u ekspediciji srpske reprezentacije u Svetlogorsku, dan posle poraza od Švajcarske (1:2) koji može da nas udalji od daljeg takmičenja na Mundijalu.

Izabrane vesti

Svima je u podsvesti detalj kada je u kaznenom prostoru Sajdžija srušen Aleksandar Mitrović. Plus neki drugi detalji. Kartonijada u prvom poluvremenu koja nas je ostavila bez agresije u sredini terena.

Tako bar smatra selektor Mladen Krstajić, u analizi svega viđenog u okviru meča Grupe E.
Ništa mi nije rekao tokom drugog poluvremena nemački sudija. Bio je diplomata. Da danas mogu nešto da uradim poslao bih ga u Hag. Da mu tamo sude kao što su oni nama. Trojica igrača su dobili kartone u prvom poluvremenu, svi oni koji bi trebalo da prave agresiju. Nije to slučajno“, rekao je Mladen Krstajić.

Na stranu Brih, pitanje je šta je Srbija mogla bolje u Kaljinjingradu. Posebno, jer je u prvom poluvremenu „gazila“ rivala i tražila drugi gol.
Što se tiče atmosfere bila bi bolja da smo pobedili. Utakmica koja nam dolazi je ona koja nam sve odlučuje. Igramo protiv velesile. Malo se spavalo ove noći. Možemo da budemo zadvoljni prvim poluvremenom. Promašili smo zicer Tošića. Nikad ne tražim alibi, ali u drugom poluvremenu smo imali i loše faze. Primili smo dva jeftina gola, to mi je krivo. Bilo je to uticaja i sudije, svirale su mnogo kontra faulova. Kod prvog njihovog gola nismo bili koncentrisani. To ne sme da se dešava u reprezentaciji. Kada je bilo dobro, bio sam tu. Ja sam najodgovorniji“.

Dotakao se Krstajić i sopstvene odgovornosti:
Možda sam neiskusan, takav sam kakav sam. Mogao sam da gledam sebe i da igram na bod. Da osvojim četiri boda, ali nisam takav. Danas bi svi pričali kako je Mladen Krstajić osvojio četiri boda, što niko nije pre njega. Imamo kvalitet kao ekipa, ali sada nam nije lako. Ući ćemo u meč da pobedimo Brazil“.

Lakše reći nego uraditi. Selesao nije briljirao, ali činjenica je da je pred Orlovima sizifovski posao.
Bili smo iskreni jedni prema drugima. Te stvari nas čine jači. Moramo da budemo zajedno. Pričaćemo i na sastancima. Ostaje žal za nečim što smo mogli bolje da uradimo. Nismo igrali protiv autsajdera, nego protiv ekipe krcate vrlinama. Brzo su nam izveli loptu kod prekida pre izjednačujućeg gola, neki igrači su mogli bolje da reaguju. Suđenje je tema i u Srbiji i u svetu. Mi smo pokradeni“.

Pojedince je zanimalo da li je selektor više očekivao od Sergeja Milinkovića Savića.
„Ne mogu nikome da zamerim. Možda su pojedinci bili pod pritiskom. Svi su oni hteli“.

Tema je bio način na koji je Džerdan Šaćiri u 90. minutu došao u situaciju da lako prevari Vladimira Stojkovića. O tome je još sinoć govorio potpredsednik FSS, Savo Milošević.
Greške su sastavni deo posla. To je prokletstvo nas odbrambenih igrača. Možete da odigrate dobro 90 minuta, ali, jedan detalj se pamti. Nije nam lako. Daćemo sve od sebe, bilo je u suza“.

O Brazilu za sada tek nekoliko reči.
Sigurno će biti promena. Jednostavno, Brazil igra drugačije. Sigurno ćemo analizirati. Kostarika je parametar. Moramo da budemo agresivni i koncentrisani. Zašto da ne napravimo veliko iznenađenje. Nadamo se da će i FIFA malo da povede računa u suđenju. Posebno posle onog što se desilo protiv Švajcarske“, nada se Mladen Krstajić boljem tretmanu u 27. juna na Atkritije areni u Moskvi.

FOTO: Star sport

 

 


tagovi

Mladen KrstajićRusija2018Feliks Brihfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara