Krstajić: Mnogi nisu verovali u nas, a sada smo prvi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 17:53

Selektor fubalske reprezentacije Srbije optimista uoči duela sa Litvanijom u poslednjem kolu Lige nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da maksimalno ozbiljno shvata utakmicu protiv Litvanije u Beogradu za overu prve pozicije u grupi C Lige nacija i dodao da je njegov tim potpuno zaslužio trenutnu situaciju.
"Došli smo u poziciji da ono što smo zacrtali ostvarimo. Moramo da pokažemo kvalitet, verovatno su svi otpisali Litvaniju, ali mi nismo. Preostaje nam da pečatiramo mesto i toga su igrači svesni", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Krstajić ne očekuje lak posao protiv selekcije koja do sada nema nijedan bod.
"Pre početka takmičenja nisam siguran da je bilo poverenja u momke posle Mundijala, da ne kažem mene... Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mesto svojim igrama i rezultatima".

Izabrane vesti

Pod znakom pitanja je Nemanja Matić zbog stomačnog virusa, Aleksandar Kolarov ima problem prstom, dok se Ljubomir Fejsa oporavio, a Milan Rodić odradio suspenziju žutih kartona.

Krstajić se još jednom osvrnuo na trijumf protiv Crne Gore (2:1).
"Možda sam i ja imao subjektivan osećaj odmah, ali putem snimka drugu sliku sam imao. Možda smo delimično pokvarili penalom Mitrovića, kasnije i drugim delom, ali ne mogu igračima da zamerim. Moram da istaknem da smo i u drugom poluvremenu kontrolisali dešavanja... Normalno da je bilo grešaka koje ćemo da ispravimo".

On je ponovio da računa na sve igrače, pa i Luku Milivojevića i Matiju Nastasića koji se nisu našli na poslednjim akcijama.
"Na njima je, kad budu raspoloženi da igraju za reprezentaciju biće tu. Niko nije precrtan", nije promenio mišljenje Krstajić.

Vezni fudbaler Dušan Tadić kaže da je najvažniji što su "orlovi" na prvom mestu grupe.
"Nadam se da nećemo da igramo završni turnir, već da ćemo preko kvalifikacija da odemo na Evropsko prvenstvo. Svima nama je to cilj", poručio je Tadić.

Tadić je prokomentarisao i situaciju sa promašenim penalima Srbije.
"Penali se promašuju, dešava se i kod drugih. Nije prihvatljivo, ali srećan sam što nije imalo uticaja na rezultat. Nadam se da ćemo u bitnijim mečevima biti efikasniji", zaključio je Tadić.

Srbija u utorak dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana od 20.45.

Foto: MN Press


tagovi

Liga nacijaMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara