Mladen Krstajić
Mladen Krstajić

Krstajić: Ne obraćam pažnju na klimu koja se stvorila u javnosti

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.19. | 19:48

„Važno je da su momci pokazali da imaju i volju i želju i znanje da sebe potvrde u dresu reprezentacije“, kaže selektor

Uprkos konstantnim problemima s igračima koji ne žele da se odazovu pozivu i nastupe za nacionalni tim, slektor Mladen Krstajić potencira dobru atmosferu s kojom Orlovi putuju u Lisabon na premijerni kvalifikacioni duel protiv Portugalije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Osećaj zadovoljstva pojačan je posle remija s Nemačkom u Volfzburgu, što selektor ne krije u razgovoru za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.
"Kakav je sada osećaj? Vidite, svaki put ulazim u utakmicu onako kako mislim da treba.Tako i sada, mislim da smo odigrali dobru utakmicu u Volfzburgu, da su se momci dobro ponašali. Bilo je naravno situacija i kada nismo bili na nivou, ali i to je normalno, jer su neki momci igrali prvi put zajedno, tako da su normalne i oscilacije", počeo je Krstajić.

Izabrane vesti

Kako biste ocenili igru i rezultat?
"Zadovoljan sam ako se zna da protiv Nemačke nije igralo sedam, osam igrača koji su standardni, oni koji su bili i jesu okosnica ovog tima. Imamo sada pred meč sa Portugalijom situaciju da Kolarov i Kostić ne mogu da igraju, zvali smo Mladenovića i Gajića. Imamo i nekoliko igrača koji su malo roviti, poput Maksimovića i Gaćinovića koji su izašli iz igre u Volfzburgu pre kraja meča, iz predostrožnosti. Zadovoljan sam, znamo svi šta Nemačka predstavlja u svetu fudbala."

Šta je to što bi se moglo opisati kao pozitivno?
"Pozitivna je ta energija, koncentracija, želja igrača za dokazivanjem, želja za dobrim rezultatom, želja da sebe u dresu reprezentacije prezentuješ na najbolji način. Momci imaju želju nešto da naprave, gladni su uspeha."

Zbog odsustva nekoliko važnih igrača, u javnosti se malo stvorila klima da možemo biti topovsko mesto Nemcima?
"Ne obraćamo pažnju na klimu koja nas prati. Verovatno i jeste bilo tako, ali sada se prvi put desilo da otkazuju igrači dan za danom zbog povreda. Dešava se, mnogi imaju dugu, napornu sezonu, mnogo utakmica u klubovima. Gledam da me sve to ne poremeti. Imamo na spisku dovoljno igrača, okreneš se jednostavno onima koji mogu, a nikad mi nije bio problem da nekome ukažem poverenje i stanem iza njega, da se taj neko ne plaši greške. Bilo je, dakle, stvari dobrih, i onih koje mogu da se poprave. Važno je da su momci pokazali da imaju i volju i želju i znanje da sebe potvrde u dresu reprezentacije."

Nemačka je arhivirana, misli su sada usmerene ka meču sa Portugalijom?
"To je bila prijateljska utakmica, a sada nas čeka takmičarska. Nama je to isto, jer nikada ne pravimo razliku, uostalom takva je i percepcija u našoj javnosti. Važan je svaki rezultat nacionalnog tima. Sledi nova analiza i priprema. Isto tako i kod igrača, njihovo ponašanje je bilo i jeste na vrhunskom nivou, veoma su disciplinovani. A znamo šta nas čeka posle Nemačke, aktuelni prvak Evrope, veoma jaka selekcija. I kada se radi o atmosferi, ponoviću ono što sam rekao, ona je odlična, nemamo problema, momci su veliki profesionalci, maksimalno posvećeni onome što nas očekuje."

Ko vas je od igrača posebno zadovoljio protiv Nemačke?
"Ne volim da govorim o imenima, važno je da je svako dao svoj makismum, neko je bolje, neko lošije odigrao, ali videlo se srce, htenje, volja. I to je najvažnije, kada sebe pogledaš, a znaš da si dao maksimum."

Odbrana deluje sve bolje?
"Za sve je potrebno vreme, sve je proces, malo je vremena da sve pokažemo igračima, ali vidi se napredak. Momci rastu i sazrevaju iz meča u meč i to se vidi... Oni su igrači koji mogu da igraju na više pozicicija, pametni su dovoljno."

Mogu li Adem Ljajić i Sergej Milinković Savić zajedno u istom timu?
"Oni su veoma pametni momci, dobri igrači i mogu da igraju zajedno u svakom sistemu. Zadovoljan sam i kako su se ponašali i kako su igrali."

Darko Lazović se vratio u nacionalni tim?
"Dobro je odigrao utakmicu i pokazao da možemo da računamo na njega."

Niste spavali noć posle meča sa Nemačkom, da li to znači da niste sanjali Ronalda?
"Njega sanjam već duže vreme", zaključio je uz osmeh Mladen Krstajić.

Foto: FSS


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara