Krstajić pozvao Danijela Aleksića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.11.18. | 16:46

Posle 10 godina u reprezentaciji

Selektor Mladen Krstajić je naknadno u reprezentaciju Srbije pozvao Danijela Aleksića!

Nedada veliki talenat srpskog fudbala će tako obući dres nacionalnog tima posle 10 godina, pošto je poslednji i jedini nastup zabeležio 2008. godine kod Radomira Antića u selekciji sastavljen od superligaških igrača koja se tada suprostavila Poljskoj u prijateljskom meču.

Izabrane vesti

Aleksić sa uspehom nosi dres turskog prvoligaša Malatije u koju je stigao letos iz Sent Galena. U prethodnom kolu je bio junak pobede od 5:0 protiv Trabzona kada je postigao dva i namestio jedan gol. 

Danijel Aleksić je bio velika nada srpskog fudbala kada se kao tinejdžer pojavio u prvom Vojvodine i kada je kao 16-godipnjak debitovao protiv Crvene zvezde. Spekulisalo se tada da sakuti brojnih evropskih klubova snimaju Aleksića, a bio je čak i na meti Arsenala. U januaru 2010. je za nešto više od 2.000.000 evra prodat u Đenovu i tu počinje pad karijere koja je mnogo obećavala. U Italiji je odirgao samo jedan meč, kasnije je otišao na pozajmicu u Grojter Firt, da bi ga Đenova posle dve godine pustila u Sent Etjen bez obeštećenja. 

Ni u Francuskoj nije igrao, prebačen je u B tim, a potom pozajmljen fenjerašu Arlu gde je takođe ubrzo prebačen u rezervni tim. Posle dve godine je napustio Francusku i otišao u Lehiju iz Dganjska, ali ni u Poljskoj se nije naigrao. Sledeća stanica je bio švajcarski Sent Galen u kojem je eksplodirao i oživeo karijeru. Za tri i po godine u Sent Galenu je odigrao 96 utakmica u svim takmičenjima, postigao 24 gola, upisao 13 asistencija i sjajno se snašao u novoj ulozi ofanzivnog veziste. Davao je neke prelepe golove i bio jedan od najboljih igrača ekipe. Zimus ga je želela Crvena zvezda, ali je ostao u Švajcarskoj i letos se preselio u Malatiju gde je na 12 mečeva ove sezone upisao pet golova i dve asistencije. 

Kao kruna dobrih igara je došaoi poziv u reprezentaciju Srbije za mečeve Lige nacija protiv Crne Gpore i Litvanije. 

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Danijel Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara