Mladen Krstajić
Mladen Krstajić

Krstajić: Realan rezultat, a mi smo bili bez Kolarova, Matića, Fejse, Kostića...

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 23:37

Nema ipak euforije, kaže selektor Srbije

Preraslo mu je već u naviku. Da se “kocka“ ponekim izborima. Ali na Lužu se Mladenu Krstajiću isplatio rizik. Srbija se iz Portugalije vraća sa bodom u džepu. Ispunjen prvi cilj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Sama utakmica je donela ono što smo i očekivali. Jak Portugal, dobro organizovanu Srbiju, disciplinovanu. Kada se sve sabere i oduzme mislim da je rezultat bio realan“, bile su prve Krstajićeve impresije.

Naravno, lokalni će mediji rezultat od 1:1 tumačiti i kao posledicu rane povrede Kristijana Ronalda, koji je već u 30. minutu morao van igre. Međutim...
Povreda Ronalda je poremetila njih koliko i nas povreda Gaćinovića“, kaže selektor i pojašanjava...
Radonjić je nama ušao bez zagrevanja. Pride, morate da znate da mi nismo imali Kolarova, Matića, Fejsu, Kostića, Prijovića, Gaćinovića... A mi nemamo ogroman izbor igrača kao neke druge zemlje. Zbog toga i ovaj rezultat ima na težini“.

Izabrane vesti

U debate oko penala za Portugaliju pri rezultatu 1:1 nije ni želeo da ulazi.
Nisam dobro video, to je pitanje za sudiju“.

Domaće izveštače zanimalo je i mišljenje selektora o potencijalu Benfikinog Andrije Živkovića koji baš i ne može da se pohvali da je standardan u Lisabonu.
Živković je pravi igrač, ali neophodna mu je veća minutaža u klubu kako bi bio još bolji“.

Na kraju, da sumiramo večerašnja dešavanja u Grupi B. Ukrajina je u Luksemburgu slavila autogolom u 93. minutu...
Pokazatelj da će grupa biti neizvesna. Ovaj rezultat je dobar za nas, za atmosferu i samopouzdanje. Bod nam mnogo znači za ono što nas čeka u junu protiv Litvanije i Ukrajine. Nema euforije posle ovih rezultata protiv Nemačke i Portugala, očekujem da se povređeni igrači oporave i da u kompletnom sastavu dočekamo junske utakmice koje nam mnogo znače za dalji tok kvalifikacija“, završava Krstajić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMladen KrstajićEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara