Mladen Krstajić
Mladen Krstajić

Krstajić: Rizik koji se nije isplatio! Brazil ima mane...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 22:40

Srpski selektor odbio da prokomentariše odluke Feliksa Briha, kao i slavlje Džake i Šaćirija

Razočaran je srpski selektor Mladen Krstajić posle 90 minuta okršaja u Kalinjingradu sa Švajcarcima. To osećanje nije skrivao ni po završetku utakmice.
“Dobro smo otvorili, poveli, ali smo i znali da nas čeka težak meč. Bila je ovo otvorena utakmica i sa naše i s njihove snage. Rano smo primili naivan gol, u drugom delu utakmica dobila drugi tok. Rizikovali smo, u 81. ubacili napadača, želeli da dobijemo meč znajući da nas u poslednjem kolu čeka Brazil."

Igrali smo s dosta rizika u poslednjh 20 minuta?
“Sticajem okolnosti, znajući da je utakmica između Brazila i Kostarike danas završena kako je završena. Očekivali smo nerešeno na utakmici Brazila, računica bi bila drugačija. Nažalost, primili smo gol iz kontre i moramo da čestitamo Švajcarcima na pobedi.”

Izabrane vesti

Čeka nas utakmica s Brazilom?
“Sigurno da imaju i oni svojih mana iako su favoriti za osvajanje Mundijala. Vidite kakvo je takmičenje, favoriti ne dobijaju utakmice. Bitno je da se vratimo u ritam, da probamo da iznenadimo Brazil. Probaćemo da se spremimo.”

Publika je bila sjajna, imali smo podršku?
“Hvala svima koji su došli iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore. Žao mi je što smo izgubili utakmicu. Nažalost, reziltat je takav kakav je.”

Da li ste ikada videli ovakvu nepravdu koju je napravio večeras Feliks Brih? Žuti kartoni i penal nad Mitrovićem?
"Treba biti realan. Nije moje da komentarišem i ocenjujem kako je gospodin sudio danas."

Imate li utisak da je Švajcarska više želela pobedu večeras?
"Možda sa vaše taške gledišta. Mislim da niste u pravu. Možda nas je prvi gol poremetio. I posle njega je bila egal utakmica. Probali sa rezultatom 1:1 da pojačamo napad, izvedemo zadnjeg veznog, nažalost dobili gol na kontru. To se dešava u fudbalu. Da li je bio penal ili nije ne bih da komentarišem. Momci su dali maksimum, ne mogu da kažem da nisu imali želju."

Brazil? Treba vam pobeda? Da li ste spremni?
"Od prvog dana kada smo videli grupu znali smo da su oni favoriti ne samo u grupi već i za osvajanje. Nalazimo se u takvoj situaciji i skoncentrisaćemo se da učinimo sve. Ništa nije nemoguće u životu. Favoriti su, respektujemo ih, ali imaju mana koje ćemo probati da iskoristimo."

Džaka i Šaćiri su poreklom s Kosova, šta mislite o njihovoj proslavi golova?
"Nemam komentar. Nisam čovek koji se bavi tim stvarima. Čovek sam sporta takav ću da ostanem."

Zašto ste promenio Ljajića za Kostića? Da li ste pogrešili?
"Što se tiče Ljajića ja sam zadovoljan kako igra u reprezentaciji. Razlog za izmenu nije bila slabija igra već da Kostić sa Kolarovim zatvori levu stranu. Sergej i Ljajić nisu isti tip igrača, i jedan i drugi imaju svoje kvalitete koji su bitni za našu igru", zaključio je Mladen Krstajić.

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara