Krstajić saopštava spisak: Milivojević precrtan

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 13:07

Selektor Srbije najverovatnije sutra otkriva adute za mečeve Lige nacija protiv Litvanije i Rumunije

Na neuspešno učešće na Mundijalu u Rusiji je stavljena tačka! Selektor Orlova Mladen Krstajić je sačuvao poziciju i sprema se da saopšti spisak kandidata za premijerne mečeve novoformirane UEFA Lige nacija. Srbija igra protiv Litvanije (7. septembar, Vilnjus) i Rumunije (10. septembar, Beograd).

Novi ciklus doneće i novo veliko iznenađenje na spisku najboljih igrača Srbije.

Izabrane vesti

Prema našim informacijama, za duele protiv Litvanije i Rumunije selektor Krstajić je izostavio kapitena Kristal Palasa Luku Milivojevića. Jasno je da njih dvojica imaju nerasčišćene računa još od Mundijala u Rusiji, čak se i pre duela s Brazilom pričalo da sjajni vezista, nezadovoljan statusom, želi da se vrati u Beograd. Kapiten Palasa se tokom Mundijala nikada nije krio iza otrcanih fraza „o nikad boljoj atmosferi u taboru reprezentacije“. Odmah posle duela sa Švajcarskom je istakao kako je Srbija neobjašnjivo primila drugi gol. Odluke selektora kritikovao je i u intervju za Dejli mejl pre nekoliko dana.
„Počeli smo sjajno, pobedili Kostariku, a u 95 odsto slučajeva ekipa koja slavi u prvom meču Mundijala prolazi dalje. Ipak, drugi susret sa Švajcarcima odredio je našu budućnost. Mislim da smo morali da odigramo malo iskusnije i idemo na rezultat u poslednjih 15 minuta. Pokušali smo da rizikujemo, što, po mom mišljenju, nije trebalo da uradimo. Protiv Brazila je selektor imao svoju ideju, želeo je nešto da proba, ali na kraju smo izgubili, što znači da mu je izbor bio loš“, rekao je Milivojević.

ZAVRŠILI BANE, TOŠIĆ, RUKAVINA...

Nekadašnji član Crvene zvezde bio je jedan od naših najvažnijih igrača tokom selektorske misije Slavoljuba Muslina. Međutim, već na martovskoj turneji njegov status sigurnog startera je ugrožen, i pored toga što je imao impresivnu sezonu na Ostrvu. Sve je kulminiralo odlukom Mladena Krstajića da ga izostavi iz tima koji se suprotstavio Brazilu.

Kako bilo, selektor Krstajić će što pre morati da objasni hronologiju svog odnosa s Milivojevićem, i šta se tačno desilo dan pre utakmice sa Brazilom.

Reprezentativnu karijeru završio je i Branislav Ivanović. Zamenik kapitena Nemanja Matić je trenutno povređen, mada se i dalje nije javno izjasnio hoće li i dalje nositi dres sa nacionalnim obeležijima. Sve je ostalo na rečima iz Moskve.
„Igraću ako sam spreman da pružim maksimum“, poručio je Matić posle poraza od Brazila.

Teško je poverovati da će Krstajić koristiti usluge Duška Tošića, koji je ovog leta otišao u Kinu. Sa reprezentcijom je završio i Antonio Rukavina.

ENIGMA GRUJIĆ, POZIVI ZA PANTIĆA I LUKIĆA

Mali znak pitanja stoji kod novog člana Herte Marka Grujića. Očekuje se povratak Mijata Gaćinovića, a posle novog talasa podmlađivanja šansu čekaju Danilo Pantić i Saša Lukić. Oni bi trebalo da se pridruže ispisnicima iz zlatne generacije Sergeju Milinkoviću Saviću, Nemanji Maksimoviću, Milošu Veljkoviću, Predragu Rajkoviću. Deo te „klape“ je i Nemanja Radonjić.

Od mlađih snaga siguran je Luka Jović koji bi u narednom periodu trebalo da bude alternativa Aleksandru Mitroviću.

Foto: STAR SPORT


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara